Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Citypark Strele dolgo trle odpor Srak

Pretekli konec tedna so bila igrišča v Horjulu, Lukovici in šentvidu ponovno zasedena, na sporedu je bil nov krog državnega prvenstva. V vseh treh ligah je bilo na sporedu 12 srečanj, v vsaki ligi smo videli po štiri tekme. Po dolgem času je bil krog brez posebnih presenečenj, favoriti so svojo nalogo opravili z odliko.

V prvi ligi so državni prvaki Dinamiti palice prekrižali s pred to tekmo tretje uvrščeno ekipo Brezovice. Slednji so dolgo časa zasedali celo drugo mesto na lestvici, pred nekaj krogi pa so jih povsem zasluženo prehitele Strele. Srečanje se je po pričakovanjih začelo po horjulskih notah, Dinamiti so hitro povedli in uvodno četrtino dobili z 2 : 0. V nadaljevanju je Brezovica vseeno pokazala boljši obraz, nekajkrat nevarno preizkusila reflekse Drašlerja in drugo četrtino celo dobila z 1 : 0. V drugem delu tekme so Horjulci stvari postavili na svoje mesto, ter s tremi zadetki dokončno potrdili zmago. Brezovica je s tem porazom padla na četrto mesto, prehitele so jo Kavke. Gorenjski hokejisti so do zmage prišli brez boja, saj Yetiji niso pripotovali v Horjul. V Lukovici so domačini z izvrstno in kolektivno igro ugnali Muflone, ki pa svoje kože niso predali tako zlahka. V končnici tekme so se Prevojam približali celo na gol zaostanka, na koncu pa jim je vseeno zmanjkalo sreče. Najbolj zanimivo srečanje je bilo v Horjulu, kjer sta se pomerile dve ljubljanski ekipi. Za Srakami je ena najboljših tekem v sezoni, saj so skoraj celotno tekmo nadzirale potek igre in pred zadnjo četrtino celo vodile. V zadnji pa so Strele pokazale svojo moč, zabile kar štirikrat in prišle do težko dosegljive zmage.

Na vrhu druge lige ostaja ekipa Vrhpolja, ki je tokrat tako kot Kavke prišla do zmage brez boja, tokrat na »mesto zločina« ni bilo ekipe Luč. Dober klubski vikend so nadaljevali hokejisti Prevoj. V domači Lukovici so Prevoje na krilih mladega Maja Sotlarja premagale Piščance, Grizliji pa so s hattrickom Galeta v Horjulu premagali v zadnjem času bledi Agrobar. Slednji so pretekli krog klonili proti Dolenjskim Toplicam, ki so tokrat palice prekrižale z drugo ekipo Horjula. TNT je prvič v sezoni prišel do druge zaporedne zmage, Horjulci so slavili z rezultatom 5 : 1.

Prevoje, ki so v prvi in drugi ligi pokazale lepo igro, so v najnižji ligi žal dosegle poraz. Z igro so lahko igralci Prevoj popolnoma zadovoljni, saj so se pomerili proti daleč najboljši ekipi tretje lige. Tajflni so sicer veliko dela opravili v prvi in drugi četrtini. Zelo zanimivo je bilo na srečanju Modrih dirkačev in Sharks team-a. Slednji so vsega pet minut do konca celo povedli, vodstvo pa ni bilo dolgotrajno. Modri dirkači so po hitrem postopku izenačili, ter v naslednjem napadu prešli v vodstvo, katerega niso več izpustili iz rok. Mufloni so imeli dvojni razpored, oba nasprotnika sta tokrat bila iz Horjula. Najprej so Purani zmagali s 4 : 1, nato pa še tesno Dinamiti Horjul mladi.

Prihajajoči konec tedna bo namenjen Pokalu Slovenije, državno prvenstvo pa se nadaljuje čez slabe tri tedne.

Rok Logar