Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS

Dinamiti Horjul zmagovalci Pokala Slovenije 2014

Pretekli konec tedna so v Horjulu in Lukovici odigrali še zadnje tekme Pokala Slovenije. V petek so imele še štiri ekipe upanje za naslov, v sobotnem finalu pa je to upanje ostalo le še Dinamitom in Strelam. Naslov prvaka v letošnji izvedbi Pokala Slovenije je po nekaj letih pripadel Dinamitom iz Horjula.
Prvo polfinale je bilo na sporedu v Lukovici, kjer so se med seboj pomerile Citypark Strele in Grizliji. Slednji so že v predtekmovanju Pokala in nato tudi v četrtfinalu odigrali zelo dobre tekme, tako da so tudi to srečanje pričakali optimistično. Vseeno so Strele še vedno odlično moštvo, tokrat so nastopili še nekoliko okrepljeni, tekmo pa so končali z visoko zmago 12 : 2 in se tako ponovno uvrstili v finale Pokala, kjer so slavili že lansko leto.
Drugo polfinalno srečanje je bilo na sporedu v Horjulu. Domači Dinamiti Horjul so v četrtfinalu visoko odpravili Prevoje, Tajflni pa so ravno tako visoko premagali Dolenjske Toplice. Za Tajflne, ki letos premierno nastopajo v 3. ligi državnega prvenstva je bil preboj v polfinale zelo lep dosežek, z zmago nad Dinamiti pa bi ta dosežek lahko le še oplemenitili. Aktualni državni prvaki so vseeno premočan nasprotnik za Tajflne, ki so se kljub visokem porazu celotno srečanje dobro upirali. Vratarju Drašlerju so delali kar nekaj težav, ter mu do konca srečanja nasuli kar šest zadetkov, Dinamitom pa je na nasprotni strani uspelo mrežo Tajflnov zatresti trinajstkrat.
Finale je bil tako glede na polfinalne pare pričakovan, dokaj nepričakovan pa je bil razplet tega finala, vsaj kar se tiče končnega rezultata. Strele okrepljene s tremi hokejisti hokeja na ledu (Cvetek, Sodržnik, Dervarič) so napovedale neizprosen boj Dinamitov, Horjulci pa so finale odigrali v identični zasedbi kot igrajo tekme za državno prvenstvo. Tekmo so bolje začeli Dinamiti in povedli že v drugi minuti, ko je bil na podajo Stoparja prvič uspešen Domen Vedlin. Do konca uvodne četrtine so Dinamiti zadeli še enkrat, v nadaljevanju pa Strelam hitro zabili še dva zadetka. Nekoliko upanja je Ljubljančanom je spretno vlil Jaka Zupanc, a se Dinamiti niso zmedli. V tretji četrtini, predvsem pa v zadnji četrti so se Horjulci, predvsem na krilih Vedlina, Lončarja in Žerdina razleteli po igrišču in vratarju Strel Slaku zabili še kar devet zadetkov. Na obeh straneh je bilo veliko izključitev, Strele so bile izključene celo večkrat, kar so Dinamiti kaznovali s kar petimi »powerplay« goli, Ljubljančanom je uspelo Drašlerja ugnati enkrat z igralcem več. Drugi in tretji zadetek za Strele sta prispevala Damjan Dervarič in Rok Simšič. Dinamiti so tako Pokalni naslov odvzeli lanskoletnim zmagovalcem Strelam, slednji pa bodo imeli možnost za maščevanje že kaj kmalu, saj se začenja končnica državnega prvenstva. Najprej bosta omenjena nasprotnika odigrala dve tekmi za razvrstitev, boljši izmed obeh tekem pa bo imel možnost izbire nasprotnika v polfinalu. Končnica se začenja čez slabih štirinajst dni.

Rok Logar