Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Dinamiti Kavkam vrnili udarec

Pretekli vikend so bile na in line prizoriščih po Sloveniji odigrane še zadnje tekme drugega dela. Pred nami je tako le še en samcat del, tako da bo boj za najvišja mesta še zelo ogorčen. Odigranih je bilo okroglih deset tekem.

V prvi ligi so bile vse tri tekme odigrane v športnem parku Horjul. Mufloni so imeli ta vikend kar dvojni razpored, najprej pa so se zoperstavili Blejski Dobravi. Odličen dvoboj so hokejisti iz Tolmina v svojo korist prevesili v zadnjem delu tekme. Tri minute do konca tekme je za vodstvo 5 : 4 zadel Blaž Dakskobler, njegova ekipa pa je ta rezultat zadržala do konca srečanja in presenetljivo slavila. Po tej tekmi so palice med seboj prekrižali domači Dinamiti in Kavke. Slednji so letos kot edini premagali državne podprvake in tudi tokrat so bili pripravljeni izziv ponoviti. Horjulci so začeli izjemno in po minuti povedli že z dvema zadetkoma prednosti. To Kranjčanov ni ustavilo, saj so se med tekmo dvakrat približali na vsega en zadetek zaostanka. V zadnji četrtini so domači hokejisti le stopili na plin, izkoristili daljšo in kvalitetnejšo klop, ter slavili 9 : 3. še drugič v istem večeru so nastopili Mufloni. Tokrat so jim nasproti stale ljubljanske Strele, ki so po strelskih vajah na koncu slavile z identičnim rezultatom kot pred njimi Dinamiti.

V drugi ligi so več tekem odigrali v Lukovici. Le v petek so na domačem igrišču v Horjulu domači TNT gostili Prevoje. Prevoje na lestvici druge lige zasedajo odlično tretje mesto, zato so za to tekme veljali za favorite. Vendar so jim te načrte domači hokejisti prekrižali in v izjemnem derbiju svojim nasprotniku odvzeli vse točke. Zmago so dosegli vsega šest sekund do konca. še mesto višje na lestvici kot Prevoje zasedajo Srake. Tudi Srakam so nasproti stali Horjulci, ki pa tokrat zmagi niso bili tako blizu. Ljubljančani so slavili 6 : 3 in napovedali hud boj za vstop v prvo ligo. Vodilna Brezovica se je morala tokrat za zmago pošteno potruditi. Dosegla jo je šele po izvajanju kazenskih strelov, kjer je pokazala več znanja od Piščancev iz Postojne. Grizliji so se zoperstavili Agrobarju in v svojo statistiko namesto zadetkov vpisali le izključitve, medtem ko je njihov nasprotnik dosegel pet zadetkov za visoko zmago.

V tretji ligi so Mufloni prav tako odigrali dve tekmi. Medtem, ko jim je v prvi ligi uspel polovičen uspeh, so tu doživeli dva poraza. Najprej so jih Prevoje strle šele v zadnji četrtini,  nato pa so jim poraz zadali še vodilni hokejisti Dolenjskih Toplic. Slednji še vedno suvereno nadaljujejo in napovedujejo vstop v drugo ligo državnega prvenstva. Na tretjem mestu so se z Dinamiti izenačili Trojanci, ki so tokrat moči merili z Modrimi Dirkači. Pred tekmo smo sicer pričakovali bolj izenačen dvoboj, vendar so nas Trojanci demantirali. Modrim Dirkačem so odčitali lekcijo hokeja in na koncu slavili s petimi zadetki prednosti.

Prihajajoči vikend se začenja še zadnji del pred težko pričakovano končnico.

Rok Logar