Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Favoriti pričakovano do prve zmage v polfinalu

Zadnji marčevski vikend so se končno začeli polfinalni boji v vseh treh ligah državnega prvenstva. Favoriti v prvi ligi so pričakovano ugnali svoje nasprotnike, v drugi ligi smo videli visoko in tesno zmago, še najbolj tesno pa je bilo v tretji ligi. Čez teden sta bili odigrani tudi dve tekmi za Pokal Slovenije.

V prvi ligi so se med seboj pomerila štiri najboljša in line hokejska moštva v Sloveniji. Strele so se pomerile proti tretje uvrščeni ekipi rednega dela Blejski Dobravi. Slednja je še enkrat več nastopila v zelo okrnjeni zasedbi, saj so njihovi najboljši igralci vzporedno igrali polfinale državnega prvenstva v hokeju na ledu za Jesenice Mlade. Aktualni prvaki so začeli silovito, prvi plošček mimo vratarja Pukšiča je spravil Nejc Sotlar. Nadaljevalo se je v podobnem ritmu, do konca uvodne četrtine so tako zabili štiri zadetke, enega na strani Dobrave pa je dodal Rok Vahčič. Druga četrtina je bila za Strele neverjetna saj so dosegli kar polovico od vseh svojih zadetkov, tako da je bila druga polovica srečanja le še formalnost. Končni izid je bil tako kar 12 – 4 v korist Ljubljančanov, ki so si tako že na široko odprli vrata v finale, saj je težko verjeti, da bi lahko Gorenjci v naslednji tekmi še parirali prvakom. Dinamiti so se na domačem igrišču pomerili proti Prevojam. V letošnji sezoni sta se moštvi pomerili že trikrat, prav vselej pa so slavili Horjulci. Tokrat se je ekipa iz Lukovice nekoliko okrepila, najbolj zveneče ime pa je bil prav gotovo Matic Kralj. Gostje so začeli izvrstno in v tretji minuti druge četrtine povedli z 2 – 0, vendar so Horjulci prek Lončarja hitro znižali. Prevojam se je sicer še enkrat uspelo nekoliko odlepiti, vendar jim je v drugem delu tekme zmanjkalo moči, Dinamiti so stopili na plin in na koncu slavili z rezultatom 8 – 5. Horjulci so tekmo dobili na nekoliko težji način, naslednji teden v Lukovici pa zna biti tako še zelo vroče.

V drugi ligi smo videli dve povsem različni tekmi. Brezovica je proti Grizlijem pričakovano upravičila vlogo favorita, saj zmaga niti v enem trenutku ni bila pod vprašajem. Prve tri zadetke za svojo ekipo je zabil Tadej Nabergoj, zadnje tri pa Sašo Dervarič za končnih 7 – 1. Častni zadetek za Grizlije je dosegel Matija Gale. Čisto drugačna zgodba pa se je odvijala na tekmi med Prevojami in Srakami. Ekipi, ki sta že v rednem delu igrali zelo izenačen in atraktiven hokej sta tudi tokrat pokazali všečno in napeto igro, ki se je odvila šele v zadnjih trenutkih tekme. Na koncu je zmaga z rezultatom 6 – 5 ostala domači ekipi Prevoj, Srake pa so prepričane, da bo v Horjulu povsem drugačna zgodba. Smo pa prepričani, da bomo gledali še eno zelo zanimivo srečanje.

Najbolj tesni tekmi sta se odvili v tretji ligi. Najprej sta se v igro spustili druga in tretja ekipa rednega dela –  Luče in Dinamiti. Tekma se je začela previdno na obeh straneh, v prvi tretjini sta se ekipi le tipali med seboj, tako da je rezultat do konca tega dela ostal nespremenjen. V nadaljevanju so Luče v roku štirih minut zadele dvakrat, ter se vsaj malo oddaljile od Horjulcev, ki pa so na začetku zadnje četrtine znižali na zadetek zaostanka.Vseeno je bilo to premalo, tako da je ostalo pri tesni zmagi Luč z 2 – 1. Omenimo lahko tudi veliko število izključitev, kar kaže na to, da sta ekipi resno zagrabili »misijo« finale tretje lige. Vodilna ekipa rednega dela je na igrišču v Horjulu pričakala zmagovalce četrtfinala Trojance. Slednji so se tudi nekoliko okrepili z mladim igralcem hokeja na ledu Urbanom Sodjo. Trojanci so začeli odlično in povedli že s 3 – 0, vendar se je dolenjska ekipa vrnila, ter do konca druge četrtine uspela izenačiti izid. V nadaljevanju so bile Dolenjske Toplice bolj zbrane v zaključku akcij in na koncu le zmagale z izidom 6 –  4, Trojanci pa lahko s podobno igro kot na začetku srečanja v drugi tekmi še presenetijo.

Čez teden sta bili odigrani tudi dve tekmi Pokala. Dinamiti Horjul Mladi so presenetljivo premagali drugo ligaša Agrobar, Piščanci pa prav tako zelo presenetljivo Brezovico.

Rok Logar