Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Gorenjski derbi tokrat Bl. Dobravi

Za nami je še en razburljiv in zanimiv hokejski vikend. Trem slovenskim in line dvoranam se je pretekli vikend pridružilo še prizorišče v Opčinah v Italiji, kjer so svoja srečanja odigrali hokejisti v drugi in tretji ligi. Skupno je bilo tako odigranih kar 13 tekem.

V prvi ligi je bilo zelo zanimivo na gorenjskem derbiju, kjer sta se med seboj pomerila dva stara znanca. Blejska Dobrava je v Horjulu palice prekrižala s Kavkami. Zanimivo srečanje je na koncu več sreče prineslo Blejski Dobravi, ki je s hattrickom Jake Vukoviča dosegla kar sedem zadetkov. Omeniti velja dejstvo, da zmagovalna ekipa tokrat niti enkrat ni sedla na kazensko klop. Na tekmi med Yetiji in Prevojami smo videli zadetek že v 50 sekundi. Tesen in napet obračun je dobila domača ekipa Prevoj, zmagovalni peti zadetek je padel 4 minute do konca tekme. V Horjulu so se drugič letos pomerili Mufloni in Dinamiti in tudi tokrat je več sreče pokazala ekipa Horjula. Mufloni so se odlično upirali celotno uvodno četrtino, na začetku druge pa so celo izenačili. V nadaljevanju je domača ekipa stopila na plin in slavila 10 : 3. Hokejisti Strel, aktualni prvaki lige so tokrat počivali, naslednjo tekmo bodo imeli čez dobrih 10 dni, ko bo na sporedu še drugi letošnji derbi z Dinamiti.

V drugi ligi smo videli nekaj tekem celo čez mejo, na gostovanje v Opčine so se odpravili hokejisti Horjula in Postojne. Najprej so se z domačini pomerili Piščanci in jih suvereno premagali. Začetek tekme je bil zelo izenačen, v tretji četrtini pa so tokratni slovenski predstavniki stopili na plin in trikrat zadeli. V zadnjem delu so vratarja Galessija premagali še dvakrat in tekmo mirno pripeljali do konca. So pa domačini že v naslednjem obračunu pokazali povsem drugačen obraz in z nekoliko bolj obrambno naravnanim sistemom tesno ugnali drugo ekipo Horjula –  TNT. Horjulci so sicer povedli že v 49 sekundi tekme, a so se Italijani vrnili in izenačili 3 minute do konca. Po izvajanju kazenskih strelov pa so na koncu srečnejši zapustili igrišče prav domačini. V Horjulu so izjemno predstavo uprizorili igralci Srak, ki so Agrobarju zabili pol ducata zadetkov, svojo mrežo pa ohranili nedotaknjeno. Za največje presenečenje kroga v drugi ligi so poskrbeli Grizliji. Ugnali so favorite srečanja in kandidate za vrh lige, hokejiste Prevoj.

Tudi v tretji ligi so se kot že rečeno, naši predstavniki odpravili v Italijo. Z domačo drugo ekipo Poleta ( U – 20 ), so palice prekrižali Dinamiti in Mufloni. Slovenski predstavniki so dosegli polovičen uspeh. Mufloni so v končnici tekme povsem zasukali rezultat in z dvema zadetkoma na koncu zmagali z rezultatom 3 : 2. Dinamiti so ravno tako kot njihovi klubski kolegi iz druge lige doživeli tesen poraz. Domačini so slavili 5 : 4. Prevoje so tako na domačem igrišču, kot v Horjulu doživele dva poraza. Doma so jih ugnali vedno bolj neugodni Trojanci, v Horjulu pa so bili od njih boljše vodilne Dolenjske Toplice. Luče so s tremi zadetki v drugi četrtini ugnale Modre Dirkače.

Tekme vseh treh lig se nadaljujejo že prihajajoči vikend, predvsem bo zelo zanimivo v šentvidu, kjer se bosta pomerili vodilni ekipi druge lige, Srake in Brezovica.

Rok Logar