Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Kavke vzele mero oslabljeni Brezovici

Državno prvenstvo v in line hokeju je v polnem razmahu, pretekli konec tedna so bile tako odigrane nove zanimive in atraktivne tekme. Skupaj je bilo na sporedu kar trinajst obračunov. Največ jih je bilo odigranih v prvi ligi, kjer je bila odigrana še zaostala tekma med Brezovico in Srakami, visoka zmaga je tokrat pripadla Brezovici.

Po zanimivem prejšnjem krogu, v katerem so se pomerili Dinamiti in Strele, je bilo tokrat nekoliko manj atraktivno. Dinamiti so se po porazu proti Strelam tokrat pobrali in z mladimi močmi visoko odpihnili zadnjo uvrščene Yetije. V Lukovici je bilo vse odločeno že v prvem delu tekme, ko so Dinamiti povedli že 8 : 0. Tudi samo nadaljevanje je bili v podobnem tempu, do konca tekme so tako Horjulci do vrha napolnili gol Slovenjskih Konjic za končnih 18 : 0. Zanimivo srečanje smo videli med Srakami in Mufloni, kjer so se Mufloni po dokaj visokem zaostanku proti koncu tekme skoraj vrnili v boj za zmago, za izenačenje pa jim je tokrat zmanjkalo nekaj časa. Srake so slavile s tesnim izidom 4 : 3. Strele niso imele pretiranega dela, saj so s »hattrickom« Simšiča in Žitnika visoko odpravile Prevoje. Poleg Srak so imeli ta krog dvojni razpored tudi hokejisti Brezovice in ravno tako zabeležili polovični uspeh. Najprej so ravno proti Ljubljančanom visoko zmagali, s kar petimi zadetki je na tej tekmi blestel Tadej Nabergoj. Takoj po končani prvi tekmi so palice prekrižali še s Kavkami, to srečanje pa so oslabljeni s samo petimi hokejisti visoko izgubili. Kavke so izkoristile svoj dober strelski večer in prišle do pomembne zmage.

Vse bolj in bolj pa postaja zanimiva druga liga. Prvih pet moštev lige ločijo samo tri točke, za tako tesno razliko pa so tokrat poskrbeli Dinamiti TNT, ki so v Lukovici ugnali sicer še vedno vodilno moštvo – Vrhpolje. Horjulci so tokrat odigrali občutno bolje kot proti Agrobarju v prejšnjem krogu. Kako zanimiva je liga pove dejstvo, da je Agrobar tokrat visoko klonil proti vedno bolj motiviranim Dolenjskim Toplicam, pri katerih je tokrat zablestel Nejc Turk s tremi zadetki v mreži Zaletelja. V dobri strelski formi ostaja tudi Miha Simčič, ki je za svojo ekipo Piščancev tokrat ponovno prispeval hattrick za zmago proti Lučam, katera z enako število točk kot Dolenjske Toplice ostaja na dnu lestvice. Grizliji so tesno, a zasluženo ugnali Prevoje s 3 : 2.

Najštevilčnejša tretja liga pa je kot vse kaže izoblikovala prvi dve ekipi, kateri se bosti borili za preboj v višjo ligo. Tajflni še vedno ostajajo brez poraza v sezoni, tokrat so za enajsto zaporedno zmago premagali Sharks Team. Modri Dirkači se borijo za tretje mesto na lestvici, tokrat so povsem zanesljivo odpravili Sršene, vseh devet zadetkov na tekmi pa smo videli šele v drugi polovici srečanja. Hrvaška Pula je imela dvojni razpored in kot je že v navadi dosegla polovičen uspeh. Najprej so jih z najvišjo razliko v tem krogu ugnali horjulski Purani, ki kolegom iz Hrvaške niso prepustili niti kančka upanja za zmago. Pri Puranih je blestel Uroš Kristan, k zmagi svoje ekipe je prispeval kar sedem zadetkov in tri podaje. Pula je v nadaljevanju palice prekrižala še z drugo horjulsko ekipo – Dinamiti Horjul MLADI. Tekma je bila odločena šele v zadnji četrtini, kjer so bili Hrvati uspešnejši od slovenskega moštva in zmagali z rezultatom 5 : 3.

 

Rok Logar