Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Konec rednega dela, začenja se končnica in Pokal Slovenije 2013

Pretekli vikend so in line hokejisti odigrali še zadnjih trinajst tekem rednega dela državnega prvenstva. Kar nekaj tekem je dalo odločitve o ekipah, ki se bodo borile za naslov ali obstoj v svojih ligah. Izpeljan je bil tudi žreb za Pokal Slovenije, ki se začne naslednji vikend, tako kot končnica prvenstva.
V prvi ligi večjih presenečenj in premikov na lestvici nismo videli, favorita na vodilnih dveh mestih sta izpolnila svoji nalogi, Kavke pa so dosegle pomembno zmago in ugnale Muflone. Proti Muflonom so nastopili v novih dresih, ki so bili kot kaže srečni, saj so Muflone na koncu ugnali s 4 : 1, ter se tako na koncu zavihteli na peto mesto na lestvici. Dinamiti so v Horjulu gostili zadnje uvrščene Yetije in jim zabili kar 17 zadetkov. S svojim prvim zadetkom in prvi hattrickom v prvi ligi je zablestel mladi petnajst letni novinec v horjulski ekipi Jan Leben. Strele so se pomerile  proti Prevojam. Slednje so se uvodno četrtino odlično držale in jo dobile z 2 : 1. V nadaljevanju so državni prvaki še enkrat več izkoristili svoje izkušnje in visoko zmagali. Obe najboljši ekipi zadnjih let sta na koncu rednega dela končali daleč pred ostalimi, tretje mesto so zadržali hokejisti Blejske Dobrave, na četrtem mestu pa so z istim številom točk kot Kavke in boljšim medsebojnim izidom Prevoje.
V drugi ligi je bilo pred tem krogom še nekaj ne dorečenih stvari. Predvsem v spodnjem delu lestvice se je kar nekaj ekip borilo za višja mesta. TNT Horjul je izpolnil svojo nalogo in na gostovanju v Lukovici ugnal domačo ekipo, kljub temu pa se bodo Horjulci borili za obstanek v ligi. Na roko jim ni šla zmaga Agrobarja nad Piščanci. Slednji so končali na zadnjem mestu, Agrobar pa mesto pred horjulsko drugo ekipo. Na vrhu je že dlje časa Brezovica, za njimi pa so se razvrstile Prevoje in Srake, katerim pa je drugo mesto ušlo iz rok po tokratnem porazu proti Poletu. Slednji so po koncu prvega rednega dela močno dvignili svojo formo, nanizali kar nekaj zmag in se prebili na peto mesto. Mogoče jim je zmanjkala samo še ena tekma, da bi na lestvici prehiteli še Grizlije, ki se v končnico tako podajajo s četrtega mesta.
Veliko število tekem pa bi morali videti v tretji ligi. Druga ekipa Poleta že dlje časa domuje na dnu lestvice, kar jim je kot kaže vzelo veliko volje, saj se zadnji igralni vikend sploh niso udeležili tekem in tako so do lahkih zmag prišle kar tri ekipe. Modri Dirkači, Luče in Trojanci so svoje nasprotnike na igrišču pričakovali zaman in tako vknjižili lahke tri točke. Dolenjske Toplice so dosegle dve zmagi. Najprej so rutinirano ugnale Modre Dirkače in jim zabile štiri zadetke, kasneje pa so se zoperstavile še Prevojam. Tu je bil rezultat bolj tesen, pa vendar so tudi tu prevladale izkušnje. Mladi Dinamiti so v Horjulu pokazali všečen hokej in z odločilnim zadetkom Marcela Lavriše premagali Luče. Slednje so vseeno ostale na drugem mestu, prav Dinamiti pa redni del končujejo mesto za njimi. še prej so Prevoje odčitale lekcijo hokeja Trojancem in jim v šentvidu zabile kar štirinajst zadetkov. Odločila je neverjetna druga četrtina, kjer so hokejisti iz Lukovice zabili kar pol od vseh svojih zadetkov – sedem.
V petek je bil v Horjulu izpeljan tudi žreb za Pokal Slovenije, ki se bo skupaj s končnico začel že prihajajoči vikend, medsebojni pari pa bodo objavljeni na naslovni strani in line hokejske zveze.

Rok Logar