Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS

Okrepljena Brezovica odpihnila Muflone

Pretekli vikend so bile na klasičnih prizoriščih Lukovici, Horjulu in šentvidu odigrane uvodne tekme končnice državnega prvenstva. V vseh treh ligah so odigrali šest tekem za razvrstitev, ter ravno takšno število prvih četrtfinalnih obračunov. Do večjih presenečenj ni prišlo, prihajajoči vikend lahko dobimo že nekaj prvih polfinalistov.
V najmočnejši ligi so kot je bilo že nekajkrat omenjeno prvi dve mesti na vrhu lestvice zasedli Dinamiti in Strele. Prva tekma, ki bi morala biti na sporedu pretekli petek je bila zaradi pomanjkanja igralcev Strel registrirana z rezultatom 5 : 0 za Dinamite. Tekmo za razvrstitev v spodnjem delu lestvice so odigrali Srake in Yetiji. Slednji so šele v zadnjem krogu rednega dela prišli do prve zmage v sezoni, tokrat pa celotno srečanje nadzorovali potek igre in ljubljanskega nasprotnika ugnali s 3 : 0. Prvo četrtfinalno tekmo pa so dobili hokejisti Brezovice in kranjske Kavke. Slednji so po odlični prvi četrtini vodili že s tremi zadetki prednosti, na koncu pa s hattrickom Andreja Kurnika s štirimi zadetki prednosti premagali Prevoje. Brezovica, ki se je v zadnjem izrednem prestopnem roku okrepila s Snojem, Hafnerjem in Bremcem ni imela pretiranega dela z Mufloni. Prvo polovico tekme so se Tolminci še pošteno upirali, zaostajali sicer za tri zadetke,a v drugem delu vseeno morali še petkrat po plošček v svojo mrežo. Na koncu so hokejisti Brezovice zmagali kar z osmimi zadetki prednosti.
V drugi ligi so prvo tekmo za razvrstitev na vrhu lestvice prepričljivo dobili hokejisti Dinamitov TNT. Mlada moč je tokrat letela po igrišču, ter na koncu slavila s kar šestimi zadetki prednosti, končni rezultat pa je bil 8 : 2. Tekmo za razvrstitev na dnu lestvice pa so tesno dobile Luče. Dolenjske Toplice so se po zaostanku z rezultatom 2 : 5 vrnile v igro, za kaj več kot pa poraz z zadetkom zaostanka pa jim je tokrat zmanjkalo časa. Prvi četrfinalni obračun so v tej ligi dobili Prevoje in Agrobar. Agrobar je na krilih bratov Pirjevec ugnal Grizlije, z le zadetkom prednosti, ravno tako le z golom več v nasprotnikovi mreži so zmagale Prevoje, ki so premagale Piščance.
V najnižji ligi so do prvih četrtfinalnih zmag prišli Dinamiti Horjul mladi, Tajflni, Pula inline in Sršeni. Slednji so s kar 6 : 0 premagali Muflone, za razvrstitev na vrh lestvice pa so Tajflni s petimi zadetki premagali Purane. Druga ekipa iz Horjula, t.i. Dinamiti Horjul mladi so na prvi četrtfinalni tekmi dokaj presenetljivo premagali Modre Dirkače s 4 : 0, izjemno tekmo med Sharks Team in Pulo inline so dobili hokejisti iz Hrvaške. Že v uvodni četrtini smo videli več kot polovico zadetkov, Pula pa je na krilih Vnuka potegnila daljši konec in slavila z rezultatom 10 : 6.
Druge četrtfinalne in tekme za razvrstitev bodo na sporedu že prihajajoči vikend.

Rok Logar