Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Po preobratu Strele ugnale Dinamite

Pretekli konec tedna so bile v Horjulu, šentvidu in Lukovici odigrane prve tekme v letu 2014.  Skupno je bilo na sporedu kar dvanajst obračunov, med katerimi smo videli nekaj presenečenj in zanimivih, ter tesnih končnic. Drugič v sezoni sta se med seboj pomerili najboljši moštvi v državi, tokrat je zmaga nad Dinamiti odšla v roke Citypark Strel.

V prvi ligi so bile na sporedu tri tekme, med katerimi je gotovo najbolj izstopala tekma med Dinamiti in Strelami. Dinamiti že celotno sezono vodijo na lestvici, Ljubljančani pa so se po medlem začetku zbrali in nanizali nekaj odličnih iger. Kot vedno pa tudi tokrat nismo mogli napovedati zmagovalca. Oslabljeni Horjulci so začeli izjemno dobro in že po štirih minutah igre povedli z 2 : 0. Tudi samo nadaljevanje je bilo v podobnem stilu, po zadetku za 5 : 0 pa se je poškodoval Simon Žerdin. Tu se je tekma dejansko šele začela, saj so Strele v parih minutah izenačile zaostanek in prešle celo v vodstvo. Zmedeni Dinamiti so poskušali na vse ali nič in uspelo jim je izenačenje, le 16 sekund pred koncem srečanja pa je Gregor Krivic podstavil palico in svojo ekipo pripeljal do pomembne in prestižne zmage. Ljubljančani so se tako Dinamitom približali na vsega dve točki zaostanka na prvenstveni lestvici. Na domačem terenu v Lukovici so Prevoje s hattrickom Cerarja ugnale zadnje uvrščene Yetije in se tako le še utrdile na petem mestu. Po težkem porazu proti Strelam v prejšnjem krogu so se Kavke odlično pobrale in tokrat visoko, ter povsem zasluženo premagale Muflone. Le šest hokejistov na klopi Tolmincev se tokrat ni moglo dostojno upirati Kranjčanom, ki še vedno zasedajo četrto mesto na lestvici. Pred njimi je le Brezovica, ki je bila v tem krogu prosta.

 

Tokrat je bilo največ tekem odigranih v drugi ligi in sicer kar pet. Po dve tekmi so tokratni krog odigrali Piščanci in Agrobar. Hokejisti slednje ekipe so prišli do polovičnega uspeha. Najprej so dokaj zanesljivo opravili z drugo ekipo Horjula, potem pa visoko klonili proti Piščancem, pri katerih je s štirimi zadetki blestel Miha Simčič. Piščanci so še dan prej palice prekrižali z Dolenjskimi Toplicami in jih premagali po izvajanju kazenskih strelov. Vrhpolje ostaja na vrhu lestvice, tokrat so bili plen njihove napadalne igre Grizliji. Vse boljše igre kažejo hokejisti Prevoj, ki so tokrat bili boljši od Luč in se s to pomembno zmago prebili celo na drugo mesto, pred doslej drugo uvrščenimi Grizliji.

Najmanj presenečenj je bilo v tretji ligi, kjer so bila odigrana štiri srečanja. Klubski derbi so odigrali Dinamiti Horjul mladi in Purani. Slednji so še enkrat več v letošnji sezoni pokazali solidno formo in boljšo pripravljenost od mlade ekipe Dinamitov in jih premagali z visoko prednostjo 9 : 3. Vodilni Tajflni so se poigrali z Mufloni in jim zabili kar devet zadetkov, medtem ko so sami prejeli le en gol. Mufloni so tokrat klonili še proti Modrim Dirkačem, dvoboj začelja pa je tokrat pripadel Prevojam. Po izvajanju kazenskih strelov so bili srečnejši od Sršenov.

Državno prvenstvo se v vseh treh ligah nadaljuje že prihajajoči konec tedna.

 

Rok Logar