Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Polet do dveh pomembnih zmag

Minuli vikend se je s tekmami v Horjulu in Lukovici začel zadnji tretji del državnega prvenstva. Pred končnico bomo tako videli še ogorčen boj za vsak milimeter prostora na igrišču. Izpeljan je bil tudi izredni prestopni rok, v katerem je nekaj igralcev zamenjalo klubske barve.

V prvi ligi posebnih presenečenj nismo videli. Dinamiti so v svoji domači dvorani še tretjič letos ugnali Muflone. Tekmo so v svojo korist domači odločili v prvem delu tekme, ko so povedli že kar s 5 : 0. Tolminci so na tekmi napravili preveč prekrškov in napak, da bi lahko presenetili Horjulce. Z identičnim končnim rezultatom so svoje nasprotnike ugnali hokejisti Prevoj. S hattrickom Igorja Zupančiča so ugnali zadnje uvrščene Yetije. Videli smo tudi gorenjski obračun med Blejsko Dobravo in Kavkami. Slednji so imeli na klopi precej več menjav kot njihovi nasprotniki, a tega niso znali unovčiti. Kranjčani so po dveh četrtinah vodili že kar s 4 : 1, nato pa popustili in v nadaljevanju tekme dopustili nasprotniku priključitev. Blejska Dobrava je nato po odlični zadnji četrtini tesno, a vendar zasluženo zmagala. Citypark Strele so tokrat počivale in nabirale moči za nadaljevanje tekmovanja, ki bo kot kaže na videno še zelo zanimivo.

V drugi ligi so za presenečenje poskrbeli Grizliji. Nasproti so se jim postavile favorizirane Srake, ki so se v prestopnem roku okrepile z vratarjem Petrom škrabljem. Slednji na tej tekmi še ni stal med vratnicama, glede na tokratni poraz njegove nove ekipe, pa bo to moral storiti že na naslednji tekmi. Agrobar je kot kaže v strelski krizi, saj so igralci te ekipe na zadnjih dveh tekmah uspeli zabiti le enkrat. Po zadnjem visokem porazu, so tudi tokrat visoko izgubili. Tokratni krvnik so bili hokejisti Prevoj, ki s to zmago še vedno držijo priključek s Srakami in Brezovico. Je pa slednja morala priznati premoč proti drugi ekipi Dinamitov. Horjulci so v zadnjem času zelo izboljšali svojo igro in samo neučinkovitost je bila kriva, da niso Brezovice ugnali že v rednem delu. Minuto in pol do konca je po podaji novopečenega člana ekipe Damirja Mulalića zadel Janez Breznik in izsilil kazenske strele. V slednjih so bili Horjulci boljši, tako da so se lahko presenetljivo veselili polnega izkupička. V Prevojah so se med seboj pomerili Piščanci in Polet. Italijanski hokejisti so bili na koncu razburljive tekme srečnejši od slovenskih tekmecev.

V najnižjem tekmovanju smo na dveh tekmah videli identičen rezultat. Najprej so Dinamiti s 4 : 0 premagali mlade Muflone, slednjim pa so na naslednji tekmi ravno toliko golov zabili še hokejisti Poleta. Italijanski hokejisti so tako zaokrožili dober vikend svojega kluba v slovenskem državnem prvenstvu. Luče so se zoperstavile vodilnim Dolenjskim Toplicam. Po nekaj menjavah v vodstvu čez celotno srečanje smo na koncu gledali kazenske strele. Vratar dolenjske ekipe je dvakrat zaustavil strel nasprotnika, medtem ko sta njegova soigralca obakrat zabila. Tako prvo mesto še vedno zanesljivo ostaja v rokah šKD Pank Kure.

V soboto odhaja članska, ter reprezentanca U-17 na tekmo v Zagreb. V hrvaški prestolnici se bodo pomerili z domačo reprezentanco, slovenska pa bo tokrat sestavljena iz igralcev, ki nastopajo v prvi ligi slovenskega državnega prvenstva.

Rok Logar