Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Polet presenetljivo ugnal Prevoje

Za nami je še en hokejsko obarvani vikend, V Horjulu in Lukovici je bilo tako odigranih devet tekem. Končnica se vztrajno približuje, nekatera moštva pa že kar pošteno pilijo formo za pomembnejše dvoboje.
V zasneženem Horjulu smo v prvi ligi videli dve tekmi. Najprej so domači Dinamiti palice prekrižali z ekipo, ki jim je letos že pošteno mešala štrene. V prejšnjem krogu so Horjulci morali priznati premoč Strelam, ki so prikazale občutno boljšo igro. Tokrat so v tekmo krenili bolje, a vseeno je mreža vse do konca prve četrtine mirovala na obeh straneh. V nadaljevanju so Horjulci povedli že s 3 : 0 in kasneje že s 6 : 2. Sledilo je kar nekaj črnih minut za domače, tako da so se Kavke približale na vsega zadetek zaostanka, a je Kranjčanom vseeno zmanjkalo časa, tako da je zmaga romala v roke Dinamitov. Ekipa Strel je v Horjulu gostila Muflone. Tolminci držijo odlično peto mesto, a bi glede na igro proti državnim prvakom , lahko zasedali še kakšno mesto višje.  Obe moštvi sta bili izjemno strelsko razpoloženi, rezultat po polovici tekme je bil 7 : 6, nato pa so Ljubljančani stopili na plin in slavili z rezultatom 11 : 6.
Precejšne presenečenje smo videli v drugi ligi, kjer so za novico kroga poskrbeli edini tuji predstavniki lige. Zadnje uvrščeno moštvo  se je odlično postavilo po robu favoritu druge lige in jih na njihovem domačem igrišču ugnalo s 5 : 2. Vsi ti rezultati v drugi ligi kažejo na to, da je liga izjemno izenačena, saj vsaka ekipa lahko ukani kogarkoli. Dinamitom za poraz proti Srakam ni pomagal niti razpoložen vratar, ki je na koncu vseeno moral kloniti kar štirikrat, medtem ko so njegovi soigralci zmogli vsega dvakrat zatresti mrežo Srak. Najlažje je do zmage prišla vodilna Brezovica, ki je brez boja dobila točke proti igralcem Agrobarja, ki jih tokrat ni bilo na Lukovico. Dva zadetka v prvi četrtini sta bila dovolj za Grizlije, da so lahko po kazenskih strelih premagali Piščance.
V tretji ligi še vedno nič novega. Dolenjske Toplice meljejo naprej in si glede na potek letošnje sezone najbolj zaslužijo napredovanje v drugo ligo. Tokratni tekmec so bili Trojanci, ki pa nalogi niso bili kos. S hattrickom Tekavčiča so Dolenjske Toplice zmagale s kar 8 : 1. Luče so na krilih Ločičnika, ki je za zmago s 6 : 1 proti Modrim Dirkačem, prispeval kar štiri zadetke. Dobro formo drži tretja ekipa Dinamitov. Mlada zasedba iz Horjula je prvič letos premagala italijanski Polet.  Najzaslužnejši za zmago Dinamitov je bil najmlajši hokejist na igrišču Marcel Lavriša.
Pred nami je le še nekaj tekem, kaj kmalu se bo začela težko pričakovana končnica.

Rok Logar