Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Prevoje do premierne zmage v prvi ligi.

Po tednu premora so pretekli vikend ponovno oživela in line igrišča po Sloveniji. Natančneje v Horjulu, Lukovici in šentvidu so skupno odigrali deset tekem. V prvih dveh ligah so bila na sporedu tri srečanja, v tretji ligi pa so se nasprotniki med seboj pomerili štirikrat. Videli smo kar nekaj presenečenj, ter verjetno najbolj zanimiv krog do sedaj.
V prvi ligi se stvari vedno bolj postavljajo na svoja mesta. Citypark Strele so se z visoko zmago nad Yetiji zavihtele pod vrh lestvice na drugo mesto. S hattrickom je zablestel Rok Simšič. Vrh lestvice zasedajo Dinamiti, ki pa so se tokrat za zmago morali pošteno potruditi, oddali so tudi prvo letošnjo točko. Hokejisti Blejske Dobrave so dobro mešali štrene slovenskim podprvakom. Srečanje je bilo vseskozi zelo napeto, Gorenjci pa so v zadnji četrtini prišli dvakrat do izenačenja. Do najmanj točke so prišli vsega dvajset sekund do konca rednega dela, nato pa so sledili kazenski streli. V teh so bili bolj uspešni Dinamiti. Do premierne zmage v letošnji sezoni pa so prišli povratniki v prvo ligo Prevojčani, ki so presenetljivo, toda povsem zasluženo ugnali Kavke.
Tudi v 2. ProSports.si ligi hokejistom Prevoj kaže zelo dobro. Drugo mesto na lestvici so potrdili z visoko zmago nad drugo ekipo Horjula. Povedli so že s  5 : 1, nato pa so se Dinamiti približali le na dva zadetka zaostanka. V končnici tekme so nato Prevoje zadele še dvakrat za končnih 7 : 3. Na ostalih dveh tekmah smo dobili zmagovalca šele po izvajanju kazenskih strelov. Polet je ugnal letos neugodne Piščance, vodilna Brezovica pa je ugnala ljubljanske Srake.
V tretji ligi smo prav tako videli nekaj zanimivih srečanj. Trojanci, ki so sezono začeli medlo so kot prvi v letošnji sezoni odščipnili točko Dolenjskim Toplicam. Slednji sicer še vedno trdo zasedajo prvo mesto, je pa bilo to opozorilo, da se tudi nasprotniki ne predajajo.  Pri Trojancih je hattrick dosegel Luka Razingar. Pank Kura je ta večer odigrala še eno tekmo in z rezultatom 4 : 2 premagala mladinsko ekipo Poleta. Mladi fantje iz Italije so pokazali dobro in borbeno igro, ter se pošteno postavili po robu izkušenejšim Dolenjcem. Hokejisti Luč so visoko ugnali zadnjeuvrščene Modre Dirkače. Slednji so nato izgubili še enkrat, ugnali so jih hokejisti Prevoj.
Vse tri lige se nadaljujejo že prihajajoči vikend, v prvi ligi bomo videli nekdaj največji derbi med Dinamiti in Prevojami.

Rok Logar