Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Prve tekme naznanjajo zanimivo sezono

štiri mesece je minilo od zadnje in line tekme za državno prvenstvo, nova sezona 2013 / 14 pa se je začela pretekli vikend. V športnih dvoranah v Horjulu, Lukovici in šentvidu so bile odigrane tekme prvega kroga, videli smo kar nekaj presenečenj, kar naznanja zelo zanimivo sezono.
Uvodno srečanje prve lige je tokrat pripadlo Dinamitom in Muflonom. Branilci naslova iz Horjula so dolgo trli odpor Tolmincev, ki so se še enkrat več izkazali za trmastega nasprotnika. Pomlajeni Dinamiti so v zadnji četrtini le postavili stvari na svoje mesto in visoko slavili. Povratniki v prvo ligo, hokejisti Brezovice so se na Lukovici zoperstavili domačim hokejistom. Izenačena in zelo groba igra, bi kaj kmalu peljala v podaljšek, a je Sašo Dervarič svoji ekipi Brezovici le minuto do konca priboril prvo zmago. V prvi ligi smo bili priča že dvema presenečenjema. Novinci v ligi, Srake so kljub številnim izključitvam ugnali Yetije, aktualni podprvaki Strele pa so po izvajanju kazenskih strelov klonili pred Kavkami.
V drugi ligi so Piščanci do uvodne zmage prišli po izvajanju kazenskih strelov. Agrobar je bil vseskozi blizu, loterija pa je točke tokrat prinesla hokejistom iz Postojne. Novinca Luče in Dolenjske Toplice sta v prvem krogu ostala brez točk. Od slednjih so bili boljši Grizliji, ki so večina dela opravili že v prvi četrtini in ušli na varno prednost. Dinamiti TNT so z najvišjo razliko kroga v tej ligi odpravili Luče. še enkrat več je bilo tesno na Lukovici, kjer so morali domači hokejisti po kazenskih strelih priznati premoč  hokejistom Vrhpolja.
V najštevilčnejši tretji ligi pa smo videli odigrane tudi že tekme drugega kola. Edina tuja ekipa slovenskega državnega prvenstva je Pula Inline. Hrvaški hokejisti so na obeh uvodnih tekmah zmagali, ugnali so Prevoje in mlade Muflone, ter tako zaenkrat vodijo na prvenstveni lestvici. Modri Dirkači so najprej tesno ugnali Muflone, nato pa visoko izgubili proti novincem v ligi – Tajflnom. Dvoboj še enim novincem v ligi Puranom in Shaks Team je pripadel slednjim, Dinamiti Horjul pa so z zadetkom več ugnali Sršene.
Prihajajoči vikend se tekme nadaljujejo v ustaljenem ritmu, poslastico bomo videli v Horjulu, kjer se bosta med seboj pomerila znana tekmeca – Dinamiti in Citypark Strele.

Rok Logar