Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Purani prelisičili Tajflne

Po treh tednih premora, se je pretekli konec tedna ponovno nadaljevalo državno prvenstvo v in line hokeju. V vseh treh ligah je bilo odigrano 12 srečanj. Posebnosti ni bilo, med presenečenje lahko štejemo le poraz Tajflnov v tretji ligi, kjer so jim prvič letos mero vzeli Purani.
Uvodno tekmo tega kroga so v prvi ligi odigrali Mufloni in Strele. Strele, ki so tokrat nastopile brez Krivica in Uhana so srečanje začele slabše od nasprotnika, ki je v četrti minuti povedel z 1 : 0. Vodstvo Muflonov ni bilo dolgotrajno, saj je Nejc Sotlar le nekaj minut zatem mojstrsko izenačil. Drugo četrtino so Strele še začele boljše, nato pa so Mufloni pritisnili na plin, ter v zadnjo četrtino štartali s kar tremi zadetki prednosti. Zaradi grobosti je bil pri Ljubljančanih izključen še Rok Simšič, tako da so bile Strele pred zelo težko nalogo. So pa omenjeno zadnjo četrtino podprvaki že začeli izjemno, nadaljevali v podobnem ritmu, ter v razmaku sedmih minut zadeli štirikrat in na koncu zelo tesno le ugnali Muflone. V stilu letošnje sezone Yetiji proti nasprotniku niso imeli možnosti, tokrat so jim devet zadetkov zabili hokejisti Brezovice. Niz zmag nadaljujejo Kavke, ki tokrat pretirano veliko dela niso imeli proti Srakam. Kranjčani so se razleteli po igrišču že na samem začetku srečanja, ter na koncu visoko slavili z 9 : 2. Oba zadetka za Ljubljančane je dosegel Žiga Hočevar, pri Kavkah pa sta po dva zadetka dosegla brata Mubi. Dinamiti so tokrat do zmage prišli brez boja, saj hokejistov Prevoj ni bilo na prizorišče v Horjul.
V drugi ligi so tokrat slavili vsi bolje postavljeni nasprotniki, le doslej zadnjo uvrščene Luče so vzele mere Dolenjskim Toplicam in jih »pahnili« na rep razpredelnice. Vrhpolje ostaja na prvem mestu, tokrat so bili plen njihovih napadalcev igralci Agrobarja. Domžalčani so sicer povedli že v 43. sekundi, nato pa popolnoma popustili in na koncu izgubili z 1 : 4. V nasprotju z njihovo prvo ekipo, so Prevoje 2 le prišle v Horjul in prekrižale palice z Dinamiti TNT. Horjulci so bili tokrat srečnejši, čeprav so Prevoje kar trdo predale svojo kožo. TNT je na koncu slavil z 4 : 2. Grizliji so se tokrat pomerili s trdoživimi Piščanci. Grizliji so večino srečanja vodili, trmasti Piščanci pa so se jim vselej približali in izenačili, kar pa jim ni več uspelo po zmagovitem zadetku Valanta vsega slabo minuto do konca tekme. Druga liga ostaja najbolj izenačena, saj so prva tri moštva v vsega eni točki razlike.
Tudi tretja liga pa postaja vedno bolj zanimiva in atraktivna. Pula in line še vedno kaže hladno – toplo igro, saj skoraj vsak vikend zmagi dodajo tudi poraz. Tokrat so na krilih ponovno najboljšega posameznika Vnuka najprej ugnali Modre Dirkače, nato pa z identičnim rezultatom izgubili proti Sharks Teamu. Po zelo dolgem času so dve zmagi v enem dnevu dosegli Dinamiti Horjul mladi. Tako Prevojam kot Sršenom so zabili sedem zadetkov, ter se vsaj za malo odlepili od dna lestvice. Za pravo presenečenje kroga pa je poskrbela še druga ekipa Horjula v tretji ligi. Tajflni, ki so se pretekli vikend uvrstili celo v polfinale Pokala Slovenije so prvič v letošnji sezoni nasprotniku segli v roke in mu čestitali za zmago. Sicer izjemno izenačeno tekmo, so Purani v svojo korist obrnili šele v zadnji četrtini in na koncu slavili s 5 : 4.
Državno prvenstvo se sedaj brez premora nadaljuje že prihajajoči konec tedna.

Rok Logar