Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Slovenska in line reprezentanca gostovala v Italiji

Preteklo soboto sta mladinska in članska reprezentanca Slovenije v in line hokeju, odigrali prijateljski tekmi proti hokejistom Italije. Tekmovalno prost vikend v slovenskem državnem prvenstvu so naši hokejisti izkoristili za dolgo pot v Italijo, kjer so se prvič v tej sezoni nasprotnikom zoperstavili tudi v reprezentančnem dresu. Tako selektor mladinske reprezentance Aci Ferjanič, kot vodja članov Aleš Fajdiga sta kandidate za tekmo izbrala samo iz slovenskega prvenstva. Dosegli smo polovičen uspeh, zmago članske ekipe in poraz mladincev.
V 453 kilometrov oddaljenem mestu Forli v Italiji, je potekal turnir italijanskih pokrajin na katerem so se merili hokejisti U15, U17 in U19. Organizator pa je dogodek popestril še s tekmami Slovenije in Italije. Obe tekmi sta se odigrali po pravilih Firs-a.
Selektor Fajdiga je za začetek branjenje svoje mreže zaupal Mateju Pukšiču, začetno postavo na igrišču pa zaupal mešanici Dinamitov in Strel. Začeten pritisk Italije na vrata Pukšiča je slednjim ponudil prvo igro z igralcem več, izključen je bil Andraž Pajntar. Slovenci so na čelu z vratarjem Pukšičem zdržali, ter v nadaljevanju tudi prevzeli vajeti igre v svoje roke. Kmalu je bil na preizkušnji domači vratar, ki je z neverjetno obrambo preprečil veselje Nejcu Sotlarju. V 12. minuti se je agresivnost končno obrestovala našim hokejistom. Na sredini igrišča je plošček prestregel Anže Lončar, streljal na gol, odbitek pa je v mrežo pospravil Simon Žerdin, ter tako Slovenijo popeljal v vodstvo z 1 – 0. Tudi domačini so v nadaljevanju nekajkrat nevarno ogrozili naša vrata, z nekaj sreče pa se rezultat do konca prvega dela ni spremenil. Nadaljevalo se je v podobnem stilu, Slovenci so bili s ploščkom zelo nevarni, Italijani pa so vajeni igre brez »ofsajda«, kar so nekajkrat dokazali z odličnimi akcijami. V 32. minuti pa so Slovenci svoje vodstvo povišali na dva zadetka prednosti. Po odlični podaji Nejca Sotlarja je zadel Anže Lončar, ter tako v pravem času presekal napade Italije. Slednja je po tem zadetku le še bolj napadla in začela oblegati vrata Roka Slaka, ki je v drugem delu dobil priložnost za igro. V sami minuti so domačini prišli do izenačenja. Prvi zadetek je padel od daleč, drugega pa so dosegli z igralcem več, medtem je na klopi za kaznovane sedel Nejc Petrič. V in line hokeju se stvari hitro obrnejo, tako da so Slovenci do konca tekme še trpeli, da se rezultat ni spremenil. Na obeh straneh sta blestela vratarja, obramba dneva je pripadla našemu vratarju Slaku, ki je plošček pokril dobesedno na golovi črti. Redni del tekme se je tako končal pri izenačenem izidu 2 – 2, sledil pa je pet minutni podaljšek. V slednjem so bili hokejisti Slovenije ves čas boljši nasprotnik, kar so kronali minuto in pol do konca, ko je z močnim strelom iz roke vratarja presenetil Anže Lončar. Najboljši posameznik tekme je bil prav Lončar, kateri je sodeloval pri vseh treh zadetkih ( 2 plus 1 ), gol in podajo je prispeval Simon Žerdin, eno podajo pa je dodal še Nejc Sotlar.
Mladinska reprezentanca pod vodstvom Acija Ferjaniča je še pred člansko tekmo prekrižala palice z italijanskimi vrstniki. Slovenski selektor je dolga leta deloval v Italiji, tako da odlično pozna podmladek naših zahodnih sosedov, posledično je tako točno vedel iz kje preži največja nevarnost. Naši mladi hokejisti so začeli izjemno živahno in brez kakršnegakoli strahu. Sicer prvega »powerplaya« na tekmi niso izkoristili, so pa vseeno kmalu povedli. Maj Sotlar je z odličnim strelom presenetil mladega vratarja Italije in poskrbel za veselje na slovenski klopi. Kasneje se je izkazalo, da naši fantje niso vajeni igre na tako visokem nivoju, probleme jim je delala tudi igra brez »ofsajda«, kar so nasprotni hokejisti izkoristili in do konca prvega polčasa pripravili preobrat. Z zaostankom 2 – 1 so Slovenci tako še vedno optimistično štartali v drugi del. Italijani so v tem delu pokazali precej več od naših borcev, ki so se za razliko od prvega polčasa ustrašli nasprotnika in jim pustili veliko preveč prostora. Do konca tekme so tako Italijani zadeli še petkrat in tekmo dobili z visokim rezultatom 7 – 1. Kljub temu vse čestitke našim mladim hokejistom na čelu s selektorjem, saj niso opravili niti enega treninga pred tekmo. Če se ekipa vsaj malo uigra in pripravi na tekmeca, so Italijani precej bolj ranljivi.
Proti Italijanom se bodo še enkrat pomerili marca, ko slednji prihajajo v Slovenijo, takrat pa bo možnost maščevanja. Tokratni soigralci v reprezentanci si bodo že prihajajoči vikend stali nasproti, saj se nadaljuje državno prvenstvo.

Rok Logar