Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Strele “švigale” v Horjulu

Na in line igriščih po Sloveniji so bile odigrane nove, ter hkrati zadnje tekme v koledarskem letu 2013. V vseh treh ligah je bilo odigranih enajst tekem, začelo pa se je tudi tekmovanje za Pokal Slovenije 2014.

V prvi ligi smo ponovno na delu videli vseh osem ekip, posebnih presenečenj ni bilo. Dinamiti in Strele nadaljujejo zmagovit pohod, ostale ekipe pa igrajo po sistemu toplo – hladno. Kavke so dva kroga nazaj pošteno namučile Dinamite, tokrat pa že drugič zapored doživele visok poraz. Strele, ki igrajo vedno boljše so jih tokrat popolnoma deklasirale in jih na krilih Sotlarja ugnale kar z enajstimi zadetki razlike. Pot do zmage so si tlakovali že v prvi četrtini, do konca tekme pa je trojka Simšič – Sotlar – Krivic do vrha napolnila mrežo vratarja Kurnika. Dvoboj začelja med Yetiji in Srakami so z rezultatom 5 – 4 dobili slednji. Vse štiri zadetke za Yetije je dosegel Aljoša Kirič, samo en razigran igralec pa je bil tokrat premalo, tako da so se Ljubljančani veselili druge zmage v sezoni. Pomlajeni Dinamiti so še drugič letos palice prekrižali z Mufloni, prišli do druge zmage nad istim nasprotnikom v sezoni, v kateri pa tekme še niso izgubili. Brezovica se je po porazu v preteklem krogu proti Strelam dobro pobrala in tokrat zanesljivo opravila s Prevojami. S hattrickom  sta blestela Livojevič in š. Nahtigal.

V drugi ligi so bile odigrane le tri tekme, za presenečenje so poskrbeli hokejisti Prevoj, ki so ugnali vodilne Vrhpolje. V prvi četrtini je bil rezultat med omenjenima tekmecema še izenačen, v drugem delu srečanja pa so Prevoje stopile na plin in visoko zmagale. Z zadnjima zadetkoma ne tekmi je žebelj v krsto Vrhpolja zabil mladi Maj Sotlar. Dolenjske Toplice so bile še enkrat več nemočne, tokrat so jih s 4 – 1 premagali neugodni Grizliji, ki ostajajo na drugem mestu na lestvici. Vztrajno jim sledi druge ekipa Horjula ( TNT ), ki se je tokrat znesla nad Lučami. Strelske vaje in dobra učinkovitost celotne ekipe je pripeljala do visoke prednosti in zmage s kar 12 – 1.

V najnižji tretji ligi, ki je tudi najbolj raznovrstna in razgibana so bile odigrane štiri tekme. Tajflni so Modre Dirkače pustili na nuli, sami zabili kar sedem zadetkov, ter se tako samo utrdili na prvem mestu. Prevoje v tretji ligi igrajo zelo dobro, tokrat so se pomerili proti hrvaškim hokejistom Pule in jih na koncu po izvajanju kazenskih strelov tudi premagali. Puli za kaj več kot točko ni pomagal tudi »hattrick« Jureta Vnuka. Pula je kasneje palice prekrižala še s Sršeni in tudi to srečanje izgubila. Sršeni so na krilih Lepše, ki je dosegel štiri zadetke na koncu zmagali z rezultatom 8 – 6. Za najvišjo zmago kroga v tretji ligi so poskrbeli Purani. Sharks Team je na začetku celo povedel, nato pa so se razigrali horjulski hokejisti in s super učinkovitostjo do vrha napolnili gol vratarja Romšaka. Kar pet zadetkov je prispeval Samo Kozamernik.

še pred tem krogom so bile pretekli vikend odigrane prve tekme za Pokal Slovenije 2014, kjer se je 16 ekip že uvrstilo v 1/8 finala. Ena najzanimivejših tekem bo borba med Kavkami in Brezovico, vsa srečanja pa bodo odigrana 31. januarja, kjer bodo še istega dne po vseh odigranih tekmah izžrebali pare 1/4 finala.

Državno prvenstvo se nadaljuje drugi konec tedna v mesecu januarju.

Rok Logar