Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Strele suvereno preko Blejske Dobrave

Letošnje državno prvenstvo v in line hokeju je eno najzanimivejših doslej. Prav vsak vikend vidimo nešteto presenečenj, dobrih akcij, v zadnjih časih tudi nekaj razredčenih ekip, katerim bolezni in poškodbe niso prizanesle. Pretekli vikend smo skupno v vseh treh ligah tako videli devet tekem.

V najmočnejši prvi ligi so tokrat počitek dobili Mufloni, ki pa še vedno zasedajo zelo dobro četrto mesto na lestvici. Dve tekmi smo videli v Lukovici. Najprej sta se pomerila stara znanca iz hokejskih igrišč –  Dinamiti in Prevoje. Oslabljeni ekipi sta v tekmo štartali zelo živahno, domači pa so stik z Dinamiti držali vse do sredine druge četrtine. Nato so podprvaki iz Horjula stopili na plin in visoko slavili. Precej lažje kot pretekla kroga so do zmage prišle Strele, ki so visoko ugnale Blejsko Dobravo. Pred tekmo smo pričakovali napet boj do konca, vendar so tokrat Strele dokazale, da niso zaman državni prvaki. V Lukovici smo videli majceno presenečenje, saj so Yetiji ugnali Kavke. Slednji so letos kot edini premagali ekipo Horjula, tokrat pa bili prekratki za hokejiste iz štajerske.

V drugi ligi posebnih presenečenj nismo videli, mogoče le na tekmi med Piščanci in Agrobarjem. Piščanci še pred kratkim zadnji na lestvici so po odličnem finišu v zadnjem delu tekme tesno, vendar zasluženo ugnali Domžalčane, ki pa so še vedno mesto višje na lestvici. Dinamiti Horjul so proti Grizlijem povedli dve minuti in pol do konca. Slednji so nato le 23 sekund do konca izenačili, po kazenskih strelih pa bili srečnejši od tekmecev iz Horjula. Srake tudi po tej tekmi ostajajo eni izmed glavnih kandidatov za preboj v prvo ligo. Polet jim ni mogel parirati, na koncu so Srake slavile s 3 : 0 in svojo mrežo še tretjič letos pustile nedotaknjeno.

Tretja liga je še vedno ena najzanimivejših. Hokejisti Pank Kure iz Dolenjskih Toplic zmagujejo še naprej, vendar vse več tekem dobivajo res na tesno. Njihov tokratni nasprotnik so bili Trojanci. Slednji so v prejšnjem krogu prišli do zmage brez boja, tokrat pa pošteno mešali štrene vodilnim na lestvici.  Po polčasu so celo vodili, na koncu pa izpustili zmago iz rok le minuto in pol do konca tekme. Dolenjski hokejisti še vedno trdno zasedajo prvo mesto, Trojanci pa trenutno bivajo na četrtem mestu, takoj za Dinamiti iz Horjula. Slednji so ta vikend odigrali kar dve tekmi. Najprej so visoko ugnali Modre Dirkače z rezultatom 7 : 2, nato pa bili prekratki za hokejiste Luč. Na drugi tekmi se je poznala tudi poškodba Matije Mazija, ki si je na prvem srečanju obnovil poškodbo kolena.

Večino ekip čakajo naslednji vikend še zadnje tekme v drugem delu. Potem sledi še zadnji tretji del, nato pa se začne že težko pričakovana končnica.

Rok Logar