Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Strele v tretje le premagale Dinamite

Minuli vikend je bilo v Horjulu in Lukovici ponovno odigrano kar lepo število tekem v boju za končnico državnega prvenstva. Hokejisti so bili aktivni v vseh treh ligah, skupno je bilo na sporedu kar enajst srečanj. Najboljša in najbolj pričakovana tekma je bila zagotovo v prvi ligi, kjer so se tretjič letos pomerili Dinamiti in Strele.
V prvi ligi se vse bolj kažejo obrisi, katere ekipe bodo najbolj nevarne tudi v sami končnici. še tretjič v letošnji sezoni  so svoje medsebojno znanje na ogled postavili Dinamiti in Citypark Strele. Prva dva letošnja derbija so dobili Dinamiti, Strele pa so pred to tekmo napovedovale povsem drugo zgodbo. Dvoboj v zadnjih letih najboljših ekip v Sloveniji se je začel bolj po notah Horjulcev. Povedli so z 2 : 0, a so Strele v nadaljevanju pokazale več znanja in v zadnji četrtini povsem potolkle Dinamite. Za njihovo prvo letošnje slavje nad najhujšimi tekmeci za naslov sta bila najbolj zaslužna Jaka Zupanc in vratar Žiga Antonič. še pred to tekmo so Mufloni palice prekrižali z zadnje uvrščenimi Yetiji. Trd boj so na koncu sebi v prid šele v zadnjem delu tekme obrnili Mufloni, ter zmagali z dvema zadetkoma prednosti. Blejska Dobrava je na tekmi in boju za trenutno tretje mesto na lestvici premagala Prevoje. S tremi zadetki je blestel Aleš Remar. Na prvem mestu tako še vedno ostajajo Dinamiti, ki si to mesto delijo s Strelami, tretji so prej omenjeni hokejisti Blejske Dobrave. Na zadnjem mestu domujejo Yetiji, mesto višje so Kavke, petega mesta pa se trdno oklepajo Mufloni.
Za veliko presenečenje v drugi ligi so poskrbeli Grizliji. Lukovica jim kot kaže zelo ustreza saj so premagali že dolgo vodilno ekipo lige, Brezovico. Večino tekme so zaostajali, v četrti pa prikazali vse svoje veščine hokeja in tesno, pa vendar povsem zasluženo zmagali z zadetkom prednosti.  Postojna je prišla na tekmo v Horjul s samo petimi igralci, kar je bilo precej premalo za kakšno presenečenje proti drugi ekipi Dinamitov. TNT je celotno tekmo nadzoroval potek igre in na koncu slavil s kar 7 : 0. Srake nadaljujejo negativni niz, ki sedaj traja že tri tekme. Tokrat so jih ugnali sosedje na lestvici  – Prevoje. Kot kaže se končno prebuja edina tuja ekipa v slovenskem državnem prvenstvu. Polet je po svojem zadnjem porazu s Srakami močno dvignil nivo svoje igre in tokrat slavil že tretjič zapored. Z izjemno uspešno realizacijo so Agrobarju nasuli kar enajst zadetkov.
Če se v drugi ligi prebuja italijanski Polet, pa to ne velja ravno za njegovo drugo ekipo, katera meri svoje moči v tretji ligi. Sicer napet in izenačen dvoboj so v zadnji četrtini sebi v prid obrnili hokejisti Prevoj in slavili s 3 : 1. Igrišče v Lukovici kot kaže ne ustreza samo domači ekipi, ampak tudi Dinamitom. Tretja ekipa Horjula je z zelo dobro ekipno igro premagala Trojance, ter napovedala hud boj za vrh lige. Modri Dirkači so redni del tekme z Mufloni odigrali povsem izenačeno. Pet zadetkov na obeh straneh je tako napovedal izvajanje kazenskih strelov, loterija pa je tokrat za zmagovalca izbrala prav Modre Dirkače. Težka tekma Muflonov z Dirkači je tako ekipi iz Tolmina pobrala veliko moči. Kasneje so morali palice prekrižati še z Dolenjskimi Toplicami. Vodilna ekipa tretje lige je rutinirano zmagala, ter tako sama ostala na vrhu lestvice.
Boji se tako kot je že v navadi nadaljujejo že prihajajoči vikend, ko bodo na delu ponovno najboljši in line hokejisti v državi.

Rok Logar