Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Trojanci do zmage brez boja

Samo štiri dni je minilo od praznovanja novega leta, pa so bili ponovno na delu in line hokejisti. Državno prvenstvo teče neusmiljeno naprej, v vseh treh ligah pa se počasi razvnema pravi boj. Skupno je bilo pretekli vikend odigrano kar 12 tekem, pričakovano največ v drugi in tretji ligi.

V prvi ligi smo videli tri zanimiva srečanja. še drugič letos sta se pomerili moštvi Prevoj in Kranja. Tokratno srečanje je bilo odigrano v Horjulu, ponovno pa so slavili hokejisti iz Lukovice. Temelje do zmage so položili že v uvodni četrtini, ko so zabili tri zadetke v mrežo vratarja Pukšiča. še pred tem srečanjem so palice prekrižali Dinamiti in Blejska Dobrava. Po dobrem začetku domačinov so Gorenjci strnili svoje vrste, ter se približali na samo zadetek zaostanka. V zadnji četrtini so Dinamiti postavili stvari na svoje mesto in visoko zmagali. Precej dela pa so tokrat imeli državni prvaki, ki so se za zmago bojevali z Yetji. Na koncu so le prevladovale izkušnje za zmago Strel s 6 : 4.

V drugi ligi smo videli dve zelo visoki zmagi, ter dva dokaj tesna končna obračuna. Čudno srečanje je bilo na sporedu v Lukovici. Domače Prevoje so prerešetale vrata italijanske ekipe že v prvi četrtini, v zadnji pa samo dokončale strelske vaje. Ekipi iz Trsta kot kaže en visok poraz v tem krogu ni bil dovolj. V naslednjem dvoboju, ki so ga odigrali proti Grizlijem je bil sicer viden napredek. Po treh četrtinah so se še dobro držali, potem pa ponovno prejeli preveč zadetkov. Grizliji so na koncu slavili s kar 8 : 0. Piščanci so v tekmi z Srakami prišlo skoraj do preobrata. Vse je že kazalo na gladko zmago ljubljanske ekipe, ki velja za enega glavnih favoritov druge lige. Toda v zadnjih minutah tekme so Postojnčani odigrali zares dobro, na koncu pa jim je le zmanjkalo malo časa. Steklo je tudi drugi ekipi Horjula, ki je z dobro moštveno igro le ugnalo Agrobar. Domžalska ekipa je letos enkrat že ugnala Dinamite, tokrat pa je bila za zmago žal prekratka.

V tretji ligi na vrhu nič novega. še vedno močno vodijo Dolenjske Toplice, ki so tokratno tekmo proti drugo uvrščenim Lučam odigrali zelo dobro. Celotno tekmo so nadzorovali potek igre, na koncu pa le dovolili nasprotnikom doseči tri zadetke, ki pa niso bili nevarni za končen razplet. Luče so hitro pozabile poraz, se zbrale in premagale ekipo Prevoj. Slednji še vedno zasedajo zadnje mesto na lestvici. Zelo učinkoviti so bili Modri Dirkači, ki so ekipi Muflonov uspeli zabiti kar osem zadetkov, sami pa so plošček iz svoje mreže pobrali le trikrat. Do najlažjih treh točk ta krog pa so prišli Trojanci. Pripravljeni so bili na boj z drugo ekipo Poleta, katera pa ni prišla na tekmo. Srečanje je bilo tako registrirano 5 : 0 za Trojance.

Sezona se nadaljuje že prihajajoči vikend, zanimivo bo predvsem na Lukovici, kjer se bosta pomerila dva nekdanja prvaka  – Prevoje in Dinamiti.

Rok Logar