Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Tudi Polet do prvih točk

Pretekli petek in soboto je bil odigran nov krog državnega prvenstva v in line hokeju. Dobrega hokeja je bilo na pretek, vse tri lige pa postajajo vedno bolj zanimive, saj so med seboj premagljive prav vse ekipe. V najmočnejši ligi smo videli tri srečanja, od teh dve visoki zmagi in en tesnejši obračun. Strele se vračajo na stara uspešna pota, saj so s svojo prepoznavno igro, ki jih krasi zadnja leta z lahkoto opravili s Prevojami. V vrste Ljubljančanov se je vrnil Gregor Krivic in s svojim znanjem dokazal, da je nepogrešljiv član moštva. Prevoje so dosegle en zadetek, medtem ko je v njihovi mreži končalo kar osem ploščkov. Prvič letos so na Lukovici tekmo odigrali tudi Dinamiti in na krilih Gregorja Slaka odpihnili Yetije. Slednji so po izvrstnem začetku sezone zdaj izgubili že drugo zaporedno tekmo. Že tako hud poraz so ublažili v tretjem delu tekme, ko so na hitro trikrat premagali horjulskega vratarja. Najtesneje je bilo na gorenjsko – primorskem derbiju, kjer je tekmo odločila šele zadnja četrtina. Čez celotno srečanje je bila igra zelo izenačena, kljub temu pa so Kavke povedle kar 3 : 0 . Vendar to ni ustavilo Muflonov, ki so uspeli priti na zadetek priključka. V napadu za izenačenje so naredili napako in Kavke so v protinapadu zadele za končnih 4 : 2.

V drugi ligi so bila na sporedu štiri srečanja, za presenečenje tega kroga pa so poskrbeli igralci Poleta, ki so premagali doslej vodilne ne lestvici –  Srake. Tekmo je odločil zadetek Fabiettija 26 sekund do konca tekme. Brezovica še vedno izvrstno nadaljuje sezono, saj se je z osmimi doseženimi zadetki nad Piščanci prebila na sam vrh. Tudi Prevoje se še vedno držijo vrha, tokrat so zanesljivo ugnali Grizlije. Dinamitom iz Horjula pa dva zadetka Boštjana Breznika nista bila dovolj, da bi ugnali favorizirane igralce Agrobarja.

V tretji ligi pa na vrhu nič novega. Kljub prostemu krogu na vrhu ostajajo Dolenjske Toplice, tik za petami so jim sedaj Luče, tretje mesto pa s tekmo več zasedajo Mufloni. Na tekmi med Trojanci in Poletom u -20 smo videli pravo goliado, na koncu pa so se uspeha veselili slovenski hokejisti. Luče so s 6 : 1 ugnali zadnjeuvrščene Prevoje, kljub temu da so trmasti hokejisti iz Lukovice celo izenačili na ena proti ena. Slednji sicer kot edini niso osvojili še nobene točke. Prvič letos pa je vratar mladih Dinamitov svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, medtem ko so njegovi soigralci dosegli sedem zadetkov. Znesli so se nad Modrimi Dirkači.

Zaradi praznikov ta vikend igralne površine po Sloveniji mirujejo, boji pa se nadaljujejo že prihodnji petek.

Rok Logar