Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

V prvi in tretji ligi favoriti prepričljivo, Grizliji presenetili Prevoje.

Vstopili smo v mesec marec, in line igrišča po Sloveniji pa še vedno zasedajo hokejisti, ki pilijo še zadnje malenkosti pred odločilno končnico. Večina ekip, ki se bodo borile v končnici je že znanih, le še pozicije na katerih bodo končale redni del so neznanka. Skupno je bilo pretekli vikend odigranih kar 13 tekem, od tega največ v tretji ligi.
V elitni oz. prvi ligi je zgornja polovica lestvice v veliki večini znana, vprašanje je le kdo bo končal kot prvi. Strele in Dinamiti imajo enako število točk, le da slednji zaradi boljše statistike zasedajo prvo mesto. Na tretjem mestu je Blejska Dobrava. Gorenjski predstavniki so ta vikend odigrali dve srečanji, najprej pa so palice prekrižali prav z Dinamiti. V Horjul so pripotovali s samo petimi igralci in brez udarnega tria Remar – Hafner – Berlisk, zato je bilo za kakšno presenečenje seveda malo upanja. Dinamiti so z nadzorovano igro čez celotno tekmo slavili z visokim izidom 11 : 3. Tudi Strele držijo korak s Horjulci, igrajo iz kroga v krog bolje. Yetiji so Ljubljančanom zabili kar pet zadetkov, vendar je državne prvake do zmage popeljal Jure Sotlar, ki je zabil kar pet golov in ob tem še dvakrat asistiral. Nadarjeni mladenič bo zagotovo najnevarnejši adut ekipe tudi v končnici. Kavke so na Lukovici povsem demantirale domačine in jih ugnale s 6 : 0. Prevoje tokrat niso imele ideje kako pretentati kranjskega vratarja Pukšiča. Blejska Dobrava je drugo tekmo odigrala v povsem enaki zasedbi kot proti Dinamitom. Tokrat je bilo v njihovih rokah dovolj moči, tako da so tesno, a vendarle premagali Muflone. Hattrick za zmagovalno ekipo je dosegel Jaka Vukovič.
Izjemno zanimivo postaja v 2. ligi. Grizliji so se z visoko zmago nad Prevojami zavihteli na drugo mesto. Za HK Prevoje je tako črn vikend, kljub visokem porazu proti Grizlijem pa še vedno zasedajo dobro tretje mesto.  Na četrtem mestu trenutno »prebivajo« Srake, ki so se morale tokrat močno potruditi, da so v končnici strle odpor Piščancev. Grizliji, Prevoje in Srake imajo enako število točk in sicer 20, vodilna Brezovica pa je s 27 točkami neulovljiva. Tokrat je šele po izvajanju kazenskih strelov premagala Polet. Pri dnu lestvice so Dinamiti TNT in Agrobar. Medsebojno tekmo »sosedov« na lestvici so še enkrat več dobili hokejisti Agrobarja, ki so tako drugi horjulski ekipi nakopali novih skrbi.
Na vrhu lestvice v tretji ligi je več ali manj vse jasno. Dva kroga pred koncem bo zagotovo vodilna ostala ekipa Pank Kure, ki letos v tej ligi nima prave konkurence. V dvoboju za drugo mesto pa sta trenutno ekipi Luč in Dinamitov. Slednji so pretekli vikend odigrali dve tekmi. Najprej so visoko izgubili proti Prevojam, nato pa so v pravi borbi, kjer so zapele tudi pesti ugnali Modre Dirkače. Luče so se znesle nad Trojanci, Jure Zupanc je pri zmagovalcih hattricku dodal še podajo, ter bil tako najzaslužnejši za visoko zmago. Prevoje so poleg Horjula premagale še mlade Muflone, medtem ko so Dolenjske Toplice rutinirano odpravile drugo zasedbo Poleta.
Pred hokejisti sta v rednem delu le še dva tekmovalna vikenda, potem pa se bo začelo povsem zares.

Rok Logar