Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

V vseh treh ligah brez pretresov

Minuli vikend smo na in line hokejskih igriščih po Sloveniji videli še predzadnje boje v rednem delu državnega prvenstva. Kislo in deževno vreme ni zmotilo hokejistov, ki so skupno odigrali enajst tekem, največ tokrat v najbolj tesni drugi ligi.
V prvi ligi je več ali manj vse jasno že nekaj krogov, le še »dvoboj« za zadnje mesto je povsem odprt. To pa predvsem zaradi tega, ker je bila tokrat na sporedu prav tekma med zadnje uvrščenimi Yetiji in pred zadnjimi Kavkami. Slednji so v prejšnjem krogu dobesedno razbili Prevoje, tokrat pa naleteli na boljše nasprotnike. Yetiji so bili boljši s 4 : 2, ter s to zmago napovedali še napet zadnji krog. Dinamiti in Strele težjega dela niso imeli. Ljubljančani so sicer nastopili proti tretje uvrščenimi hokejisti Blejske Dobrave, ki so tokrat prišli v Horjul popolni. V prejšnjem krogu so močno oslabljeni klonili proti Dinamitom, tokrat pa tudi v boljši postavi niso bili kos državnim prvakom. štirje zadetki Nejca Sotlarja, ter »hattrick« Jake Zupanca so bili dovolj za gladko zmago. Dinamiti so tokrat že malo pomešali napadalne četvorke, saj so vse misli že preusmerili v končnico, kjer se jim bo pridružilo tudi nekaj novih igralcev. Nekdanji hud derbi proti Prevojam so tokrat dobili na lahek način z 12 goli razlike.
Nekaj presenečenj so nam igralci pripravili v drugi ligi. Grizliji so v prejšnjem krogu pravo lekcijo hokeja odčitali Prevojam, tokrat pa naleteli na zelo razpoloženo drugo ekipo Dinamitov. TNT je z veliko boljšo igro kot v preteklih tekmah zmagal z rezultatom 5 : 4, največ dela pa so Horjulci opravili v drugi četrtini, ko so zadeli kar štirikrat.  Prevojam je poraz proti Grizlijem kot kaže dobro del, saj so z odlično kombinatorno igro odpravili vodilno Brezovico. Slednja je ta vikend še enkrat prekrižala palice z nasprotnikom. Piščance so odpravili s 4 : 2. Tudi Grizliji so se morali po porazu proti TNT ju zbrati še enkrat, tokrat so bili bolj uspešni, saj so zmagoviti gol proti Poletu dosegli borih 30 sekund do konca tekme in zmagali z 2 : 1. Srake so pokazale strahovito moč in dobesedno povozile Agrobar. Brezovica in Grizliji so s svojimi nastopi v rednem delu že končali, ostale pa čaka še zadnji krog, ki bo za nekatere ekipe ( TNT, Agrobar ) lahko celo odločilen.
Tri tekme smo videli v najnižji tretji ligi. Prevoje, Polet in Modri Dirkači so bili tokrat prosti napornega ritma tekem. Mufloni so zato imeli na sporedu kar dvojni program in ga zaključili polovično uspešno. Najprej so jih odpravile drugo uvrščene Luče, ki so se s to zmago le še bolj utrdile na drugem mestu. Čeprav igra mladih Muflonov ni bila slaba, so vseeno več znanja pokazali hokejisti Luč,ki lahko s tako igro celo konkurirajo za vstop v drugo ligo. Mufloni bi se morali kasneje zoperstaviti še Trojancem, ki pa jih tokrat ni bilo na Lukovico. Tekma je bila kot običajno v takih primerih registrirana s 5 :  0 za primorske hokejiste. Mladi Dinamiti so imeli tokrat na sporedu najuspešnejšo ekipo tretje lige, ki že čez celotno sezono drži vodilno pozicijo na lestvici. Dolenjske Toplice so na koncu slavile s 3 : 1, kar pa ni čisto pravi pokazatelj dogajanja na igrišču, saj so Horjulci pokazali zelo všečen hokej in znajo biti v končnici še zelo nevarni vsem nasprotnikom, tudi tokratnim tekmecem.
Prihajajoči vikend bo za hokejisti v vseh treh ligah še zadnji tekmovalni v rednem delu, potem pa se bo začelo zares, kjer bo vsaka zmaga štela dvojno.
Rok Logar