Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Vrhpolje z zmago na vrh

Sezona državnega prvenstva v in line hokeju je v polnem razmahu, pretekli konec tedna so bila igrišča polno zasedena adrenalinsko usmerjenih hokejistov, kateri so odigrali kar 14 tekem. Medtem, ko v prvih dveh ligah ni prišlo do velikih presenečenj, smo eno videli v najnižji, kjer so hokejisti Pule doživeli prvi letošnji poraz.
V najmočnejši ligi so bila tri srečanja odigrana v Horjulu, eno pa je bilo odigrano v Lukovici, kjer sta se pomerila stara znanca – domače Prevoje in Dinamiti. Slednji so se morali kot vodilno moštvo na lestvici močno potruditi in napeti vse moči. Prvi so na tekmi povedli domači prek Cerarja, do konca prvega polčasa so Dinamiti le preobrnili rezultat in povedli z dvema zadetkoma prednosti. To ni bilo dovolj za mirno končnico, saj se trmasti hokejisti Prevoj niso dali in vse do konca grozili Horjulcem, ki so na koncu slavili z rezultatom 3 – 5. Kot smo omenili že po prejšnjem krogu, vse boljše predstave kažejo ljubljanske Strele. Tokrat so na krilih Simšiča in Podobnika razbili Muflone. Kavke niso imele pretirano veliko dela, saj so kar z devetimi goli razlike pometle s Srakami. Najvišja zmaga kroga zagotovo pripada Brezovici, ki se je po porazu proti Dinamitom izvrstno pobrala in proti Yetijem zabeležila zmago s kar 15 – 4. Z dvanajstimi točkami je blestel štefan Nahtigal ( 6 + 6 ), ki je na lestvici strelcev skočil pod sam vrh.
V drugi ligi smo na vrhu dobili novega vodilnega, ki pa prvega mesta nima zagotovljenega za dlje časa. Letošnja druga liga je še veliko bolj napeta in izenačena od lanske, saj prvih pet moštev ločijo le štiri točke. Dobro, kolektivno uspešno igro so pokazali Piščanci, ki so kar nekoliko presenetljivo ugnali Grizlije, medtem ko so Vrhpolje z dvema zadetkoma Kropivška ugnale Agrobar in se zavihtele na vrh. Najtesnejši dvoboj smo videli v Lukovici. Tako kot njihovi klubski kolegi iz prve lige, so se tudi tu pomerile Prevoje in Dinamiti TNT. Domačini so povedli že s 3 – 0, vendar se je izkazala horjulska trma, tako da so Dinamiti tri minute do konca srečanja izenačili na 3 – 3. Po izvajanju kazenskih strelov so bili uspešni domačini. Dvoboj z dna lestvice so dobile Luče, ki so s hattrickom Andreja Prevolnika premagale Dolenjske Toplice.
V najštevilnejši tretji ligi je bilo največ tekem odigranih v šentvidu. Dve tekmi v tem krogu so odigrali hokejisti Dinamitov in Pule, oboji pa so dosegli polovičen uspeh. Horjulci so najprej visoko odpravili Prevoje, kasneje pa izgubili proti Puli. Slednji so po zmagi nad Dinamiti, prekrižali palice še z drugo ekipo iz Horjula. Purani so odlično borbo in strelsko učinkovitostjo odpravili hrvaške hokejiste z rezultatom 9 – 5. Tajfnli so pričakovano lahko ugnali Sharks Team, slednji pa so kasneje s kar 11 – 3 premagali Modre Dirkače.
Hokejisti počitka ne poznajo, tekme se nadaljujejo že prihajajoči konec tedna.