Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS

Yetiji v zadnjem krogu do prve zmage

Dober teden po reprezentančni tekmi z Italijo so se igralci, kateri so branili barve Slovenije, vrnili v svoja moštva, ter jim pomagali do novih točk v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva. Skupno je bilo odigrano petnajst obračunov, pričakovano največ v najnižji tretji ligi.  
Na štirih tekmah prve lige, je prišlo do kar dveh presenečenj. Mufloni, ki so v prejšnjem krogu presenetili hokejiste Brezovice, so tokrat nepričakovano in visoko klonili proti Yetijem. Slednji letos še niso izkusili slasti zmage, tokrat pa že v prvi četrtini nakazali, da je to njihov večer. Celotno srečanje so nadzorovali potek igre in do konca nezbranim hokejistom iz Tolmina nasuli kar sedem zadetkov. Brezovica, ki je ravno proti Muflonom izgubila v prejšnjem krogu pa je tokrat poskrbela za drugo manjše presenečenje. štefan Nahtigal in Bor Ladiha sta parala mrežo državnim podprvakom, katerim tokrat ni šlo vse po načrtih. Z novim vratarjem in brez Nejca Sotlarja, Strele niso mogle konkurirati nasprotniku, ki je na koncu slavil z rezultatom 9 : 4. Vodilni Dinamiti so tokrat ponovno nastopili v pomlajeni zasedbi na čelu z vratarjem Veckom. Po polovici so Srake celo vodile z zadetkom prednosti, v nadaljevanju pa so Horjulci močno stopili na plin in z lahkoto slavili z 9 : 2. Prevoje so kljub več izključitvam od nasprotnika, tokratno srečanje v Horjulu odigrale občutno bolje in po odlični zadnji četrtini slavile z rezultatom 4 : 1.
V drugi ligi razen nekoliko presenetljive, ampak povsem zaslužene zmage Piščancev nad Vrhpoljem, nismo videli. Hokejisti Postojne so po zmagi nad TNT-jem tokrat vzeli mero še vodilni ekipi lige, ki pa kljub porazu redni del zaključuje na vrhu lestvice. Na drugo mesto so se povzpeli hokejisti iz Horjula, TNT je v zadnjem krogu ugnal ravno največjega konkurenta za drugo mesto. Grizliji, ki so se ravno prek TNT-ja uvrstili v polfinale Pokala Slovenije, tokrat niso imeli svojega dne. TNT je po odlični zadnji četrtini slavil s 5 : 2. Že prej odpisane Luče in Dolenjske Toplice so tudi v zadnjem krogu morale priznati premoč nasprotniku. Nad Dolenjci so se znesle Prevoje, pri katerih je s kar s petimi zadetki blestel Jure Markovič. Pri Agrobaru je ravno toliko golov dosegel Luka Černivc, njegov Agrobar pa je z rezultatom 8 : 3 ugnal Luče. Že dolgo nazaj sta bili prvi dve mesti v tretji ligi rezervirani za moštvi, kateri sta tam tudi končali redni del. Tajflni in Purani so bili vsaj v tem delu razred zase. V zadnjem krogu je vodilno moštvo doživelo zmago in poraz. Najprej so ugnali Sršene, nato pa je Pula z nekoliko daljšo klopjo slavila s 5 : 3. Purani so bili v tem krogu še drugi nasprotnik po Tajflnih, ki so ugnali Sršene, ki redni del zaključujejo na predzadnjem mestu. Dinamiti Horjul mladi so vzeli mero tretji ekipi na lestvici – Modrim Dirkačem, Mufloni mladi pa presenetljivo Puli in Prevojam.
Redni del je tako končan, prihajajoči vikend je tako na sporedu zaključek (polfinale, finale) Pokala Slovenije. Tekme za razvrstitev in četrtfinale pa se začnejo konec meseca marca.
Rok Logar