Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Prevoje 5 5 0 37 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 5 0 30 15
3 GTB Jesenice 4 3 0 11 11
4 HK Ščuke Cerknica 5 3 1 7 10
5 TNT Dinamiti Horjul 5 3 2 -1 9
6 HK Dolenjske Toplice 5 2 2 -7 7
7 Pavza 5 2 3 2 6
8 HK Luftarji 4 1 2 0 5
9 IHK Mufloni Tolmin 6 1 4 -21 5
10 IHK Karlovac 4 1 2 -10 4
11 HK Brezovica 5 1 4 -13 3
12 Raufnki Horjul 4 1 3 -10 3
13 HK Žirafe 5 0 5 -25 0

Za naslov zopet Dinamiti in Strele

Državno prvenstva v in line hokeju se počasi in vztrajno bliža koncu. Minuli vikend smo v Horjulu in Lukovici tako videli že druge polfinalne tekme. V prvi ligi sta si favorita lige že priborila finale, prav tako smo v drugi ligi dobili tekmeca za naslov, medtem, ko bosta v najnižji tretji ligi na sporedu še dodatni tretji tekmi. Čez teden je bilo odigrano kar nekaj tekem tudi za Pokal Slovenije.

V prvi ligi bi lahko rekli nič novega in nič presenetljivega. Dinamiti Horjul so po prvi polfinalni tekmi, ki so jo dobili težje kot je bilo pričakovano, tokrat odpotovali na gostovanje k Prevojam. Domača ekipa je v končnici močno dvignila svojo formo, zato je bilo pričakovati kar težko borbo. Navijači na zelo lepo napolnjeni tribuni so videli točo zadetkov v prvi četrtini. Horjulci so povedli že v 17. sekundi tekme, a so domači nekaj izvrstnih akcij uspešno zaključili in v sedmi minuti povedli že s 3 : 1. To ni zmedlo Horjulcev, ki so do konca uvodnega dela še dvakrat matirali Grego Čurčijo. Izenačena uvodna četrtina je napovedovala tudi tako nadaljevanje, a so Horjulci prikazali več znanja in tekmo v drugem delu mirno pripeljali do konca. Prevoje so se v obeh tekmah odlično upirale Dinamitom, marsikatera akcija, bi se lahko obrnila tudi njim v prid, tako da bi bilo lahko še zelo napeto. Horjulci na tekmeca v finalu niso čakali prav dolgo, v soboto zvečer so se jim pridružili hokejisti Citypark Strel. Slednji so še enkrat več nadigrali Blejsko Dobravo, ki je tokrat končno nastopila v svoji polni postavi, v vratih pa je vratarja Pukšiča tokrat zamenjal Aleksander Petrov. Prva četrtina se je prav tako kot na Lukovici končala izenačeno, v nadaljevanju pa so se Strele dobesedno razletele po igrišču in na krilih bratov Sotlar, Simšiča in Zupanca dodobra napolnili vrata Petrova. Končni rezultat je bil tako kar 11 : 5. še četrto leto zapored bomo tako gledali finale Dinamiti  – Strele, prva tekma pa bo na sporedu že prihajajoči petek v Horjulu.

V drugi ligi smo že gledali nekoliko drugačno zgodbo. Brezovica je dominatno sezono v drugi ligi kronala z lahko uvrstitvijo v finale. Na tekmi proti Grizlijem so začeli odlično in po prvi četrtini vodili z 2 : 0. So pa Grizliji v nadaljevanju, predvsem v drugi četrtini vseeno pokazali, da znajo igrati zelo dober hokej, omenjeno četrtino dobili z 2 : 0, tako da sta tekmeca v nadaljevanje tekme krenila z rezultatom 2 : 2. Brezovica je v drugo polovico tekme štartala bolj sveže od nasprotnika in v le nekaj potezah odločila zmagovalca, Tadej Nabergoj je celo dosegel zadetek z igralcem manj. Veliko bolj tesno pa je bilo še enkrat več na srečanju med Srakami in Prevojami. Že prvo tekmo polfinala so zelo tesno dobili igralci Prevoj, tudi tokrat pa je bila povsem pričakovana zgodba. Srake so celotno srečanje narekovale ritem, Prevoje pa izkoriščale napake le teh. Prva polovica srečanja ni prinesla zadetkov, prvi na tekmi pa je v tretji četrtini zadel igralec Srak, Mark Podobnik. Prevojam se je napad na vse ali nič tudi tokrat obrestoval, zadetek za podaljšek je slabi dve minuti do konca zabil Tadej Snoj. Sledil je omenjeni podaljšek, zadetek za finale pa je za Prevoje zabil Nejc Dolinšek, ter vnesel veselje v svoje moštvo, ki bo tako skupaj z Brezovico naskakovalo naslov druge lige.

V tretji ligi pa smo videli revanšo ekip, ki sta bili na prvi tekmi poraženi. Dolenjske Toplice so klonile proti Trojancem, Dinamiti Horjul pa so tokrat na domačem igrišču ugnali Luče.  Trojanci so proti hokejistom Pank Kure začeli odlično in v drugi minuti srečanja že premagali vratarja šarloharja. Te jim niso ostali dolžni prav dolgo, zadnjo minuto uvodne četrtine je vratarja Vučka ugnal Tekavčič. V nadaljevanju so se Trojanci ponovno zbrali, odigrali nekaj lepih in učinkovitih akcij, ter tako izsilili dodatno tretjo tekmo. Tudi mladi Dinamiti so nujno potrebovali zmago, na krilih Jakoba Leskovca pa so jo tudi dosegli. Luče so sicer kar dvakrat vodile, kar pa Horjulcev ni zmedlo. Obe tretji tekmi polfinala bosta na sporedu do vikenda, saj se v soboto že igra prvo finalno srečanje.

Pokal Slovenije je ravno tako v polnem razmahu, ta teden smo že dobili četrtfinalne pare. Slednji so objavljeni na naslovni strani in line hokejske zveze Slovenije.

Rok Logar