Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 5 3 0 14 9
2 GTB Jesenice 5 2 1 4 6
3 HK Prevoje 3 1 2 3 3
4 Pavza 3 0 3 -21 0

Znani polfinalisti Pokala Slovenije 2014

V preteklih dveh koncih tedna so bile odigrane tekme osmine finala in četrtfinala Pokala Slovenije, v Lukovici in Horjulu smo dobili tako vse štiri polfinaliste.
Slabo vreme je krojilo tudi izvedbo tekem za Pokal Slovenije, zato so bila omenjena srečanja odigrana v dveh vikendih. Pretekli konec tedna so bile na sporedu vse tekme 1/8, ter prvi dve tekmi 1/4 finala. Zadnji vikend, ki pa je za nami je prinesel še preostala dva kandidata za naslov prvaka v Pokalu.
V četrtfinale so se presenetljivo prebili hokejisti Dolenjskih Toplic, ki so po izvajanju kazenskih strelov izločili prvoligaše Yetije, Grizliji so ugnali Muflone, TNT Horjul je izločil še ene prvoligaše Srake, Tajflni pa so z lahkoto premagali Vrhpolje. Strele, Prevoje 1, Dinamiti in Kavke pa so svojo nalogo opravili pričakovano in brez zapletov.
V četrtfinalu so se najprej v Lukovici pomerili domače Prevoje in prva ekipa Dinamitov. Pričakovali smo tesen in zanimiv obračun, dobili pa ravno nasprotno. Dinamiti so z odlično, kombinatorno in z dobro realizacijo domače moštvo odpihnili s kar 15 : 0. V nadaljevanju se je proti Grizlijem pomerila še druga ekipa Dinamitov, t.i. Dinamiti TNT. Grizliji so začeli občutno bolje od Horjulcev, povedli z 2 – 0, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli igralci TNT-ja. Po velikih mukah so izenačili vsega minuto do konca. Po izvajanju kazenskih strelov so bili Grizliji srečnejši, ter se tako presenetljivo uvrstili v polfinale.
Preostali dve tekmi, ki bi morali biti na sporedu že preteklo soboto, takoj za prvimi četrtfinalnimi, sta slabo vreme, ter težave v horjulski dvorani premaknili za dober teden. Dolenjske Toplice so palice prekrižale s Tajflni. Slednji so že v uvodni četrtini pokazali, da so zelo kvalitetna ekipa, ki si bo po koncu sezono definitivno priborila preboj v višjo ligo. Dolenjci so se proti koncu dveh četrtin približali, vendar so Tajflni hitro odgovorili in na koncu zmagali z visokim rezultatom 10 – 2. Visoko zmago pa so dosegle  tudi Citypark Strele. Ravno tako kot pred srečanjem Dinamitov in Prevoj smo tudi tu pričakovali tesen in zanimiv obračun. Dobili pa nismo nič drugačnega kot na omenjeni tekmi Dinamitov in Prevoj. Aktualni državni podprvaki so začeli izvrstno, a povedli šele v deveti minuti srečanja, uspešen je bil Jaka Zupanc. Nadaljevanje je bilo izvrstno, posebej po zaslugi tokrat fenomenalnega Nejca Sotlarja, ki je gorenjskim hokejistom sam zabil kar šest zadetkov, ter pri enem še asistiral. Končni rezultat je bil tako 8 –  1, Citypark Strele pa so se tako pridružile Dinamitom, Grizlijem in Tajflnom v polfinalu.
Končnica Pokala Slovenije 2014 bo odigrana v sredini meseca marca, prihodnji teden pa se v vseh treh ligah nadaljuje Državno prvenstvo.

Rok Loga