Rezultati V živo

Lestvice

1. Prosports.si liga

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Dinamiti Horjul 16 15 0 85 47
2 HK Prevoje 16 14 2 93 42
3 HK Luftarji 16 12 2 52 39
4 MG inštalaterstvo 16 12 3 51 37
5 HK Brezovica 16 12 4 86 36
6 IHK Freaky Team 16 9 6 9 28
7 HK Žirafe 16 8 8 -27 24
8 TNT Dinamiti Horjul 16 7 7 -8 24
9 HK Dolenjske Toplice 16 6 9 -30 20
10 HK Tajflni 16 6 9 -11 20
11 ŠD Sršeni 16 6 9 -52 19
12 Masters Team Slovenija 16 5 9 -12 17
13 IHK Mufloni Tolmin 16 4 9 -34 16
14 HK Vrhpolje mladi 16 3 9 -26 15
15 HK Ščuke Cerknica 16 3 12 -53 10
16 IHK Golazen 16 2 13 -47 8
17 Mladi Dinamiti Horjul 16 1 14 -76 4

Znani vsi polfinalisti

Pretekli vikend so bile v Horjulu in Lukovici odigrane četrtfinalne tekme državnega prvenstva, tako da smo dobili že polfinalne pare, kateri se bodo borili za naslov prvaka vsak v svoji ligi. Izpeljan je bil tudi prvi krog Pokala Slovenije, kjer smo videli nekaj manjših presenečenj.
V prvi ligi so bili Dinamiti in Strele že avtomatsko uvrščeni v polfinale, sedaj pa so dobili še svoje nasprotnike v polfinalu, ki pa se začne že prihajajoči vikend. Najprej so se v Lukovici med seboj pomerili četrti in peti po rednem delu – Kavke in Prevoje. Domačini so začeli izjemno in po prvi četrtini vodili s 3 : 0, ter napovedali, da svoje kože ne bodo predali zlahka. V nadaljevanju so se Kavke sicer nekoliko približale, vendar so hokejisti Prevoj rutinirano držali niti igre v svojih rokah, ter se tako uvrstili v polfinale. Naslednji četrtfinalni par pa je bil veliko bolj napet kot prejšnji. Mufloni so se pomerili proti Blejski Dobravi, ki pa na tekmo ponovno ni pripotovala v svoji najmočnejši postavi. Kljub temu imajo Gorenjci izjemno zasedbo, kar pa še enkrat več ni zmedlo Muflonov, ki so kar nekajkrat v letošnji sezoni prikazali zelo všečen hokej. Mufloni so začeli odlično in uvodni del dobili z 2 : 0. Sledila je vrnitev in izenačenje Gorenjcev, ki pa so bili v tretjem delu ponovno na delu za izenačenje. Muflonov izenačenje ni zmedlo, povedli so s 3 : 2, kot pa je bilo že rečeno so hokejisti Dobrave izenačili minuto do konca tretjega dela. V zadnji četrti del tekme so tako štartali iz nule, tudi ta pa se je končal izenačeno z rezultatom 5 : 5 po rednem delu tekme. Sledil je podaljšek, ki ni dal zmagovalca in  kazenski streli, v katerih pa so več znanja prikazali Gorenjci in se tako tudi z malo sreče uvrstili v polfinale.
V drugi ligi smo videli najbolj dramatično tekmo kroga. V četrtfinalni tekmi so se med seboj pomerili tretje Srake in šesti Agrobar. Slednji so tekmo vzeli zelo zares in vse do konca tretjega dela igrali rutinirano in vodili s 3 : 0. Srakam ni in ni šlo, pred zadnjo četrtino pa so bili tako pred zelo težko nalogo, na sporedu pa je bilo prvo veliko presenečenje. A smo se vsi zelo zmotili. Ljubljančani so od prve minute zadnjega dela napadli vrata Agrobarja in bili prvič uspešni v tretji minuti, ko je zadel Mark Podobnik. Do 10. minute zadnjega dela je bil rezultat 3 : 1, nato pa pravi šov Srak.  V sami minuti so še dvakrat zatresli mrežo nasprotnika, tako da se je redni del končal s 3 : 3. Sledil je podaljšek, igralci Agrobarja so bili v šoku, kar so znale Srake še enkrat več izkoristiti in v tretji minuti omenjenega podaljška zabile »golden goal« za polfinale. Grizliji so s povezano igro čez celotno srečanje povsem zasluženo in mirno premagali italijanski Polet, ki tako zaključuje letošnjo sezono v slovenskem državnem prvenstvu.
V tretji ligi so imeli domačini iz Lukovice še en adut za polfinale, mladi HK Prevoje so prekrižali palice s Trojanci, ki pa so vse prej kot lahek zalogaj. Ekipi sta se čez celotno srečanje izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so Lukovico srečnejši zapustili Trojanci, ki so na koncu tesno ugnali domače hokejiste s 3 : 4. Glede na prikazano vsaj v tej tekmi, bi si obe ekipi zaslužili napredovanje, vendar to je hokej, kjer se lahko v enem samem trenutku vse obrne na glavo, kot je bil primer v drugi ligi pri Srakah. Dinamiti Horjul so na domačem igrišču pričakali mlade Muflone.  Slednji proti tretji ekipi Dinamitov v letošnji sezoni niso dobili niti ene tekme, zato bi bila zmaga v četrtfinalu pravi obliž na rane. Pa vendar so tudi tokrat mladci iz Horjula prikazali dober hokej in povsem zasluženo zmagali, ter se tako tudi oni uvrstili v polfinale, kjer pa jih bodo pričakali verjetno bolj nabrušene Luče.
Odigran je bil tudi prvi krog Pokala Slovenije. Tri tekme smo videli v Lukovici, v Horjulu pa so nasprotniki dvakrat prekrižali palice. Kot rečeno bi mogli najmanj tri tekme videti v Lukovici, na sporedu pa je bila le ena. Preostali dve sta bili registrirani s 5 : 0 ( Pank Kura in TNT ), saj nekaterih ekip ni bilo na tekmovališče. V Horjulu so Piščanci ugnali Grizlije, ki so kot kaže moč hranili za četrtfinale dp-ja, Polet pa je ugnal Muflone Tolmin 3. Luče so s 5 : 2  premagale Prevoje na njihovem domačem igrišču. Kot že rečeno so Dolenjske Toplice zmagale s 5 : 0 Modre Dirkače, Dinamiti TNT pa z istim rezultatom Trojance.

Rok Logar