Rezultati V živo

Lestvice

1. Fischer hockey liga, polfinale

1. Fischer hockey liga, četrtfinale

Fischer Cup Slovenije 2022

1. Fischer hockey liga , Skupina za razvrstitev od 1. do 6. mesta

# Ekipa GP W L ± PTS
1 GTB Jesenice 5 4 1 6 15
2 HK Dinamiti Horjul 5 4 1 21 14
3 HK Brezovica 5 3 1 6 11
4 HK Prevoje 5 2 2 -5 11
5 HK Dolenjske Toplice 5 1 4 -11 3
6 TNT Dinamiti Horjul 5 0 5 -17 0

1. Fischer hockey liga , skupina za razvrstitev od 7. do 13. mesta

# Ekipa GP W L ± PTS
1 HK Luftarji 6 4 0 32 20
2 IHK Mufloni Tolmin 7 3 1 11 14
3 Pavza 6 4 1 11 13
4 Raufnki 7 2 3 -6 12
5 HK Ščuke Cerknica 7 2 4 -7 9
6 IHK Karlovac 7 2 4 -12 8
7 HK Žirafe 6 1 5 -29 3

V finalu povedli Dinamiti, Brezovica in Luče

Minuli vikend so se v Horjulu začeli finalni boji državnega prvenstva v vseh treh ligah, odigrane pa so bile tudi že četrtfinalne tekme Pokala Slovenije. V najmočnejši ligi zmagovalec med ekipama, ki zadnja leta krojita vrh lige nikoli ni znan vse do zadnjega piska, v drugi ligi je Brezovica pokazala svojo moč, v tretji pa presenečenje, ki sliši na ime Luče.
V prvi ligi se že četrto leto zapored meriti ekipi Citypark Strel in Horjul Dinamitov. Igralci obeh omenjenih ekip so izjemno uigrani in že v rednem delu sezone skoraj ne poznajo poraza. Tokratna tekma v Horjulu je bila nekaj časa celo pod vprašajem, saj je bilo igrišče izjemno spolzko in nevarno za igralce, glede na to, pa da se je na tribunah zbralo veliko število navijačev so tekmo po dogovoru z vodjami le začeli. V tekmo so obojo pričakovano štartali previdno, igralci so se bolj tipali med seboj, tako da se je prva četrtina končala z začetnim rezultatom 0 – 0. V nadaljevanju so je igra razživela, drugo kazen na strani Strel pa so Horjulci uspeli kaznovati in zatresti mrežo Žiga Antoniča. Dinamiti so hitro zadeli še dvakrat in povedli s 3 – 0, kar pa Strel ni zmedlo. Prek bratov Sotlar so se približali na vsega zadetek zaostanka, kar je bil tudi rezultat prve polovice tekme. V tretji četrtini so Dinamiti še malo bolj stopili na plin in v zadnji del tekme štartali s prednostjo treh zadetkov. Strele so sicer igrale zelo dobro in nevarno za vrata Jureta Pavliča, ki pa je svoje delo opravil zelo dobro. V zadnji četrtini so domačini še trikrat ugnali vratarja Strel, slednje pa so Pavliča ukanile dvakrat. Tekma se je končala z rezultatom 8 – 4, podoben rezultat, le da v korist Strel je bil po lanski prvi finalni tekmi. Priložnost za izenačenje v zmagah bodo imeli Ljubljančani že prihajajoči petek, v nasprotnem primeru pa bodo Dinamiti že postali državni prvaki. še pred to tekmo so se za končno tretje mesto pomerili hokejisti Blejske Dobrave in Prevoj. Bolje so začeli Gorenjci, ki so prvi na tekmi povedli, uvodno četrtino pa dobili z 2 – 1. V nadaljevanju so nasprotniki stopili na plin in predvsem v drugi polovici tekme dodobra napolnili vrata Primoža Pukšiča. S štirimi zadetki je blestel Jure Cerar, hattrick pa je zabil Matic Kralj. Blejsko Dobravo so pokopale številne izključitve, kar so Prevoje znale izkoristiti in na koncu zmagale z rezultatom 11 –  7. S tem so osvojile tretje mesto.
Zelo zanimivo je bilo v drugi ligi, kjer so se na prvi finalni tekmi pomerili ekipi Prevoj in Brezovice. Za razliko od finalne tekme v prvi ligi smo tu spremljali precej bolj izenačeno igro in malo golov. Prevoje so v osmi minuti tekme povedli z 1 – 0, a je Brezovica le pol minute do konca četrtine izenačila izid. Igra z igralcem več je v in line hokeju izjemno pomembna, kar smo videli v tej tekmi, saj je Brezovica v drugi in tretji četrtini izkoristila priložnost, ter povedla s 3 – 1. V zadnjem delu so imeli hokejisti Prevoj precej priložnosti za izenačenje, a jim ni uspelo več ukaniti vratarja Dremlja. Tekma se je končala z rezultatom 3 – 1, vse zadetke za Brezovico je dosegel Sašo Dervarič in popeljal svojo ekipo do prednosti v zmagah z 1 – 0. Nekaj več zadetkov smo videli v borbi za tretje mesto druge lige. Grizliji so proti Srakam začeli odlično in po prvi četrtini vodili že s tremi zadetki. Srake so na koncu šle na vse ali nič, a vseeno izgubile s 5 – 4 in tako presenetljivo osvojile končno četrto mesto.
še eno presenečenje na prvi tekmi finala smo videli v tretji ligi. Dolenjske Toplice so čez celotno sezono dominirale v omenjeni ligi, tokrat pa naleteli na mino, imenovano Luče. Slednje so odlično začele tekmo in prvo četrtino dobile z nogometnim izidom 1 – 0. V drugi četrtini golov nismo videli, v tretji pa so Dolenjci številne priložnosti spremenili v dva zadetka in na zadnji odmor odšli s prednostjo enega zadetka. V zadnji četrtini smo ponovno videli dva gola, le da tokrat v mreži Pank Kure, ki na koncu tudi s številnimi napadi ni več uspela ukaniti vratarja Žagarja. Luče so tako povedle z ena proti nič v zmagah, Dolenjci pa svoje kože ne bodo predali tako zlahka, v petek se obeta še zelo vroča druga tekma.
Za tretje mesto so se pomerili Trojanci in Dinamiti. Trojanci so do tretjega mesta prišli predvsem po zaslugi fenomenalne uvodne četrtine, katero so dobili s kar 6 – 1. Horjulci so se v nadaljevanju močno približali, a jim je vseeno zmanjkalo časa, tekma pa se je končala s tesnim izidom 7 – 6 v korist Trojancev.
Pokal Slovenije poteka zelo hitro, saj smo pretekli vikend tako dobili že polfinalne pare. Nekaj presenečenj smo videli tudi tu, eden izmed njih je izpad prve ekipe Dinamitom proti Kavkam. Horjulci so v Lukovico pripotovali nekoliko oslabljeni, kar so Gorenjci znali izkoristiti. Tudi druga ekipa Horjula je končala svojo pot v četrtfinalu, gladko so jih odpravili Piščanci. Strele so ugnale prvo ekipo Prevoj, Mufloni pa s 5 – 3 Srake.

Rok Logar